NAJVEĆA POBJEDA U POVIJESTI KIELA

Šok u njemačkom kupu: drugoligaš nakon jedanaesteraca izbacio njemačkog prvaka

Hina

Serge Gnabry/Foto REUTERS

Serge Gnabry/Foto REUTERS

U šestoj seriji vratar Kiela Gelios obranio je udarac Marca Roce, da bi Fin Bartels donio Kielu jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti.



KIEL Nogometaši njemačkog drugoligaša Holstein Kiela boljim izvođenjem jedanaesteraca izbacili su aktualnog njemačkog i europskog prvaka Bayerna već u šesnaestini finala njemačkog Kupa, nakon što su Bavarci držali prednost od 2:1 do posljednje minute sučevog dodatak u kojoj su domaći izjednačili.


Serge Gnabry je Bayernu donio vodstvo u 14. minuti, ali je Bartels izjednačio na 1:1 u 37. minuti. Leroy Sane je ponovno doveo Bavarce do prednosti u 48. minuti iz slobodnog udarca, da bi u petoj minuti sučevog dodatka kapetan Hauke Wahl ramenom postigao pogodak koji je odveo utakmicu u produžetak.


U sljedećih 30 minuta mreže se više nisu tresle pa je o posljednjem učesniku osmine finala njemačkog Kupa odluka pala udarcima s bijele točke. Početnih pet izvođača u obje momčadi bilo je precizni, a u šestoj seriji vratar Kiela Gelios obranio je udarac Marca Roce, da bi Fin Bartels donio Kielu jednu od najvećih pobjeda u klupskoj povijesti.




Holstein Kiel će u osmini finala ugostiti drugoligaškog suparnika Darmstadta.