LA LIGA

Šok u Madridu: Levante pobijedio vodeći Atletico i već im drugi put ukrao bodove

Hina

Jose Luis Morales slavi pogodak/Foto: REUTERS

Jose Luis Morales slavi pogodak/Foto: REUTERS

Igrači Levantea su kao gosti svladali Atletico samo tri dana nakon što su im oteli bod kao domaćini u odgođenoj utakmici 2. kola.



MADRID Iznenađujuću pobjedu ostvarili su nogometaši Levantea koji su u kao gosti svladali vodeću momačad La Lige madridski Atletico s 2:0 (1:0), samo tri dana nakon što su Simeonevoj momčadi oteli i bod kao domaćini u odgođenoj utakmici 2. kola.


Gosti su na Wanda Metropolitanu poveli u 30. minuti pogotkom Moralesa, čiji je udarac malo skrenuo Felipe i tako prevario slovenskog vratara Jana Oblaka koji je bio u jednoj od glavnih uloga i kod drugog pogotka Levantea.


Naime, duboko u sučevom dodatku Oblak je krenuo u kazneni prostor gostiju ne bi li pomogao svojim napadačima. No, kad je de Frutas presjekao dodavanje na lijevi bod i krenuo sam prema nebranjenim vratima nitko ga nije mogao zaustaviti pa je gotovo sa sredine igrališta postigao pogodak za konačnih 2:0.




U sastavu Atletica ponovno nije bilo ozlijeđenog hrvatskog reprezentativca Šime Vrsaljka.


Na vrhu ljestvice je Atletico Madrid s 55 bodova. Drugi je Real Madrid s 49 bodova, dok je treća Barcelona s 46 bodova i utakmicom manje od vodećeg dvojca. Levante se pobjedom u Madridu privremeno probio na osmu poziciju s 31 bodom.


U prvoj subotnjoj utakmici Elche je na svom terenu svladao Eibar s minimalnih 1:0 (1:0). Za tri boda zaslužan je branič Elchea Dani Calvo koji je u 33. minuti glavom postigao jedini pogodak na utakmici.


Elche ima 21 bod i nalazi se na 18. poziciji, ali je bodovno izjednačen s Eibarom koji je 17., ali ima dvije utakmice više. I Valladolid ima 21 bod, a nalazi se na 19. poziciji s utakmicom više od Elchea. Zadnja je Huesca sa 16 bodova.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore