NIŠTA OD SMJENE

Slovenci vjeruju u Keka: trofejni trener Rijeke ostaje na izborničkoj klupi Slovenije do 2024. godine

Hina

Matjaž Kek/Foto: REUTERS

Matjaž Kek/Foto: REUTERS

Radenko Mijatović, predsjednik Slovenskog nogometnog saveza, za slovenske je medije izjavio da s njihove strane nema nikakvog nepovjerenja u Keka



LJUBLJANA Premda je Matjaž Kek bio spreman otići s pozicije izbornika slovenske nogometne reprezentacije, čelni ljudi slovenskog nogometa imaju povjerenje u 60-godišnjeg trenera.


Radenko Mijatović, predsjednik Slovenskog nogometnog saveza, tako je za slovenske medije izjavio da s njihove strane nema nikakvog nepovjerenja u Keka.


„Izbornik je potpisao ugovor do kraja kvalifikacijskog ciklusa za Svjetsko prvenstvo, ali smo u načelu dogovorili još jedan ciklus, do 2024. godine. Znači, za idući nastup u Ligi nacija kao i kvalifikacijski ciklus za Europsko prvenstvo“.




Nakon posljednjeg poraza Slovenije u kvalifikacijama za SP, u Splitu protiv Hrvatske (0-3), slovenska javnost je počela sumnjati u Keka te se po prvi puta glasno govorilo o njegovoj smjeni.


Makar, ni prije tog susreta Slovenija nije briljirala. Zadovoljila je jedino na startu ciklusa kada je na domaćem terenu svladala Hrvatsku 1-0, a potom su zaredali porazi kod Rusije (1-2) i Cipra (0-1), domaći remi protiv Slovačke (1-1), teška pobjeda na domaćem terenu protiv Malte (1-0) te poraz u Splitu.


U kvalifikacijskoj skupini H Slovenija je četvrta na ljestvici sa sedam bodova. Hrvatska i Rusija imaju po 13, a Slovačka devet.