ČETVRTA SREĆA?

Slavni njemački klub u borbi za opstanak doveo već četvrtog trenera ove sezone

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Na klupu sjeda 66-godišnji nogometni stručnjak Christian Gross, a za početak je cilj ostanak u Bundesligi



GELSENKIRCHEN Švicarski 66-godišnji nogometni stručnjak Christian Gross u nedjelju je imenovan novim trenerom Schalkea, a angažman je dogovoren do kraja sezone u kojoj će mu glavni zadatak biti spasiti klub od ispadanja iz elitnog razreda njemačkog klupskog nogometa.


“Za Schalke će u sljedećih pet mjeseci sve biti usmjereno prema ostanku u Bundesligi. Christian Gross je pokazao kako u Njemačkoj, tako i u Engleskoj, da se može uspješno nositi s takvim izazovima”, izjavio je sportski direktor Schalkea Jochen Schneider.


Christian Gross u svojoj trenerskoj biografiji ima naslove prvaka Švicarske s Grasshoppersom i Baselom, no za Schalke je važnije da je u prošlosti uspijevao izvesti klubove poput Stuttgarta i Tottenhama iz opasne zone i zadržati ih u prvoligaškom društvu.




Posljednjih godina Gross je radio kao trener u egzotičnim nogometnim destinacijama, poput Saudijske Arabije i Egipta.


Gross je već četvrti trener koji će u ovoj sezoni sjesti na klupu Schalkea, momčadi koja već 29 utakmica zaredom u Bundesligi ne zna za pobjedu, a sa četiri boda se nalazi na zadnjem mjestu. Sezonu je započeo David Wagner, ali je otpušten nakon dvije utakmice, Manuel Baum je izdržao deset utakmica, a Huub Stevens je bio privremeno rješenje za jednu utakmicu.


Gross će prvu utakmicu voditi 2. siječnja, kad će Schalke gostovati kod berlinske Herthe.