Prva HNL

SLAVEN BELUPO – RIJEKA 2:2 KRAJ! Riječanima pobjedu uzeo 40-godišnjak, Bijeli ostali i bez trećeg mjesta

Portal Novilist.hr

Foto D. KOVAČEVIĆ

Foto D. KOVAČEVIĆ



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas u Koprivnici odrađuju svoje posljednje gostovanje ove sezone. U zadnjem kolu domaćin su drugoligašu Hrvatskom dragovoljcu, dok će još jedino u finalu Kupa, 26. svibnja, na put u Split gdje igraju protiv Hajduka.


Riječanima su pobjede u zadnja dva kola važne zbog eventualnog trećeg mjesta na koji mogu zasjesti. Osijek trenutno ima četiri boda više, a igra protiv Lokomotive i Gorice u zadnja dva kola. Šanse su male, ali postoje…


Stigli su službeni sastavi. Izostankom Drmića u vrhu napada je Obregon, a svoje mjesto u prvih 11 su našli i Bušnja te Vuk, inače krilni napadači. U zadnjoj liniji su trojica stopera, Čestić, Velkovski i Smolčić.


Foto galerija: Prva HNL: Slaven Belupo - Rijeka Foto: Davor Kovačević





90+3. minuta KRAJ! Riječani se iz Koprivnice vraćaju s bodom…


79. minuta GOOOL! Rijeka se ponovo vratila u igru, pogodio je Vukčević nakon kornera. Sjajan ubačaj Murića.


59. minuta GOL! Sjajno Krstanović igra protiv svoje bivše momčadi, primio je loptu na otprilike 25 metara od gola, napravio nekoliko koraka i prekrasno pogodio za preokret domaćih.


56. minuta GOL! Krstanović je precizan.


55. minuta PENAL ZA BELUPO! Opet je u glavnoj ulozi Krstanović, bivši igrač Rijeke, kojeg je Čestić rukom odgurno, a ovaj je potom pao kao pokošen.


50. minuta GOOOL! Ponovo slobodni udarac Murića, lopta je došla točno ispred Obregona koji iz blizine lakoćom pogađa za vodstvo Rijeke!


47. minuta Rijeka je zaprijetila na samom startu drugog dijela. Smolčić je pucao glavom nakon slobodnjaka Murića, Sušak brani.


46. minuta Krenulo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvog dijela.


42. minuta Odličan prodor Vuka, koji je dodao Obregonu u šesnaestercu, ali napadač Bijelih nije uspio opasnije zaprijetiti.


33. minuta Nakon 15-ak minuta igre bez prevelikih uzbuđenja, utakmicu je pomalo oživio Krstanović. Prošao je po desnoj strani, odradio pravi slalom, dodao Zapati koji mu je vratio loptu, a bivši igrač Rijeke tukao točno po gredi.


16. minuta Velika šansa za Belupo, Zapata je izbio sam pred gol Rijeke, ali vratar Labrović je istrčao pred njega i obranio veliku priliku, praktički jedinu dosad na utakmici.


12. minuta Prva šansa na susretu, došlo je do gužve ispred gola Rijeke nakon slobodnjaka Liklina. Velkovski je nekako to uspio izbaciti u korner. Nakon kornera nije bilo opasnosti po Rijeku.


10. minuta U prvih desetak minuta niti jedna prava prilika na stadionu u Koprivnici.


1.minuta Krenula je utakmica.


SLAVEN BELUPO – RIJEKA 2:2


GS Koprivnica. Sudac: Jakov Titlić (Potravlje). Strijelci: 0:1 Murić (50′), 1:1 Krstanović (56′), 2:1 Krstanović (59′), 2:2 Vukčević (79′). Žuti kartoni: Čestić (Rijeka), Bosec, Krstanović (S. Belupo).


SLAVEN BELUPO: Sušak, Bosec, Hlevnjak, Goda, Utin, Marina, Laušić, Liklin, Zvonarek, Zapata, Krstanović.


RIJEKA: Labrović, Čestić, Velkovski, Smolčić, Ampem, Lepinjica, Čerin, Murić, Bušnja, Vuk, Obregon.



Standings provided by SofaScore LiveScore