PREMIJER LIGA

Škrljevo večeras gostuje kod Cibone, Rajković: “Imamo šansu protiv njihove skraćene rotacije”

Luka Medak

Damir Rajković/Foto: V. KARUZA

Damir Rajković/Foto: V. KARUZA

Cibona će biti bez trojice važnih igrača. U prijašnjim utakmicama bili smo s njima 30, 35 minuta u egalu, forma nam je zadovoljavajuća – kaže trener Rajković



RIJEKA – Košarkaši Adria Oil Škrljeva večeras u 18 sati gostuju kod Cibone u Draženovu domu. Druga je to od četiri utakmice protiv ABA ligaša, odnosno protiv momčadi iz gornjega dijela prvenstvene ljestvice. U prethodnom kolu košarkaši Škrljeva uspjeli su pobijediti favoriziranu Goricu te se tako iskupiti za nesretan poraz od Sonika.


– Poraz protiv Sonika bio je malo frustrirajući jer smo imali kontrolu veći dio utakmice. No, taj poraz je sigurno bio motiv kod igrača i dodatna želja da dobijemo i nekoga od ABA ligaša. Gorica je ekipa koja je stvarno u usponu zadnjih godina, složena je pretežito od povremenih reprezentativaca, no uspjeli smo kolektivno odigrati odličnu utakmicu, a tome u prilog ide i 25 asistencija koje smo imali. Neki igrači su stvarno povukli više nego inače i pokazali da na njih možemo računati – rekao je trener Adria Oil Škrljeva Damir Rajković.


Jelenković


U toj utakmici, osim standardno dobrog Pilepića, posebno se istaknuo Toni Jelenković, koji je dobio veću minutažu zbog izostanka Arslanagića.




– Arslanagić je imao parcijalnu rupturu trbušnog zida, tako da sada mora mirovati tri tjedna. Trebao bi se vratiti do utakmice protiv Alkara. Jelenković je to protiv Gorice dobro iskoristio, njegov potencijal je neupitan, samo je uvijek pitanje koliko je fokusiran na utakmicu. No, vjerujem da će tako nastaviti i dalje – optimističan je Rajković.


Momčad Škrljeva nakon Cibone igra još protiv Splita i Zadra, gdje će biti jako teško osvojiti bodove, ali zato trener Rajković vidi priliku za pobjedu u večerašnjoj utakmici protiv oslabljenih Zagrepčana.


Velika trojka


– Oni će biti bez trojice vrlo bitnih igrača koji su nam u prošlosti stvarali velike probleme, a to su Bundović, Bilinovac i Reynolds. Markota je također upitan. U prijašnjim utakmicama bili smo s njima 30, 35 minuta u egalu, tako da sigurno vidimo svoju šansu protiv ove njihove skraćene rotacije. Forma nam je sasvim zadovoljavajuća, tako da ćemo na krilima prethodne pobjede pokušati uzeti bodove i u Zagrebu.


Nakon »velike trojke« za Škrljevo slijedi nešto lakši raspored do kraja sezone.


– Pokušat ćemo do kraja sezone ostati tu gdje jesmo. Doigravanje nam gotovo sigurno neće pobjeći, no u sportu uvijek treba biti oprezan. Držat ćemo ovo šesto mjesto i s kontinuitetom pobjeda čekati eventualni krivi korak Sonika. Poslije Cibone, Splita i Zadra dolaze nam ekipe s kojima imamo pozitivan rezultat, sa svima 2:0, osim s Osijekom 1:1, tako da ćemo do kraja pokušati opravdati ulogu favorita u tim utakmicama – zaključuje trener Rajković.