Kup Krešimira Ćosića

Škrljevo u Zagrebu ispalo iz Kupa, Vladimir Jovanović svoj trenerski debi okrunio pobjedom

Davor Petrović

Foto: Davor Kovačević

Foto: Davor Kovačević

Gosti iz Mavrinaca su se dobro držali do 26. minute (57:56), a zatim su brzo prosuli sve ono što su do tada strpljivo gradili.



ZAGREB Adria Oil Škrljevo nije uspjelo pokvariti debitantski nastup Vladimira Jovanovića klupi Cibone i izboriti senzacionalan proboj u polufinale Kupa Krešimir Ćosić. Gosti iz Mavrinaca su se dobro držali do završnih dvanaest minuta, a zatim su brzo prosuli sve ono što su do tada strpljivo gradili.


Četvrtfinale Kupa Krešimira Ćosića: Cibona – Adria Oil Škrljevo 93:72 (27:28, 24:12, 22:19, 20:13). KC Dražen Petrović.
CIBONA:
 Planinić 16 (2-3), Prkačin 7 (3-4), Gnjidić 7 (2-2), Drežnjak 10, Nakić 3, Reynolds 14, Bilinovac 11, Radovčić 6, Marić, Novačić 7, Branković 4, Markota 8.
ADRIA OIL ŠKRLJEVO: Arslanagić 14 (1-2), Gunjina 15, Rajčić 3, Vrgoč 12 (5-7), Cvitković 2 (2-2), Pilepić 2 (2-2), Vucić, Barnjak 3, Robertson 19 (5-6), Kostić.


Veći dio prve dionice protekao je u izjednačenoj igri, koju je obilježilo mnoštvo koševa. Tricom Damira Markote, na dvije minute i 48 sekundi prije kraja prve četvrtine, Cibona je pobjegla na šest poena prednosti (21:15). Činilo se da je domaća momčad uhvatila pravi ritam, ali Adria Oil Škrljevo uspjelo je u preostalom vremenu stići i prestići taj zaostatak. Tu je posebno upečatljiv bio ‘alley oop’, u izvedbi asistenta Frana Pilepića i egzekutora Arkima Robertsona.




Cibona se iz problema izvukla dalekometnom paljbom Scotta Reynoldsa i Josipa Bilinovca te je na pola druge četvrtine opet stigla do šest poena viška (39:33). Ipak, bez obzira na domaću preciznost, Adria Oil Škrljevo je u tim trenucima još uvijek bilo u utakmici. Međutim, vrlo brzo se ispostavilo da za nešto više gosti moraju biti konkretniji u napadačkim akcija. Obrana je bila solidna, što je potvrdila i efektna blokada Robertsona na Ivanu Novačiću, u završnici druge četvrtine.


Do odlaska ne veliki odmor, Cibona je skupila jedanaest poena viška, a najveću prednost je imala u 18. minuti (46:34). Potencijalno lošu vijest za goste predstavljao je dolazak treće četvrtine. Naime, u prijašnjim gostovanjima pod Tornjem, Adria Oil Škrljevo baš je u tom razdoblju najčešće gubilo korak s renomiranim suparnikom. Ovoga puta to se promijenilo. Do 26. minute prednost Cibone istopila se na samo jedan poen (57:56). U tim trenucima je igračima Adria Oil Škrljeva skoro sve polazilo za rukom, dok je domaća momčad jurila iz greške u grešku. No, nakon toga je Cibona napravila seriju 16:3 za miran ulazak u završnih deset minuta.


Vrlo brzo se ispostavilo da u redovima gostiju nema dovoljno snage za još jedan povratak u utakmicu.


Foto galerija: Kup Krešimira Ćosića: Cibona - AO Škrljevo Foto: Davor Kovačević