ALPE ADRIA KUP

Škrljevčani u sklopu Alpe Adria kupa večeras gostuju kod Prievidze, Rajković: “Očekujem bolju reakciju klupe”

Luka Medak

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Damir Rajković/Foto: M. LEVAK

Probat ćemo s nešto drukčijim pristupom jer nam treba širina u ekipi, teško je igrati s pet-šest igrača i trebaju nam barem još dvojica s klupe koji će dati veći doprinos - rekao je Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva danas u 4. kolu skupine D Alpe Adria kupa od 19.30 sati gostuju kod Prievidze. Slovačka momčad u tri utakmice ima jednako toliko poraza, a prvi su im nanijeli upravo Škrljevčani, koji su pak u sljedeća dva kola poraženi dva puta od slovenske Ilirije.


– Ako želimo nastaviti natjecanje, definitivno nam treba pobjeda jer u slučaju poraza možemo proći skupinu samo u teoriji. No, pobjeda nam je važna i zato da se stabiliziramo, izgubili smo već dvije utakmice zaredom kod kuće i želimo sada vratiti mir unutar momčadi. Stvarno ćemo učiniti sve da pobijedimo u ovoj utakmici – najavio je susret Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Strateg Zelenih naglasio je kako u ovoj utakmici očekuje veći doprinos od igrača s klupe, s obzirom na to da u zadnjih nekoliko susreta nisu bili na pravoj razini.




– Već smo sada ušli u rutinu igranja srijedom i subotom, ali sigurno da nam nedostaje svježine, pogotovo zbog loše reakcije igrača s klupe. Ovaj put ćemo probati nešto drugačiji pristup jer nam treba širina u momčadi, teško je igrati s pet-šest igrača i trebaju nam barem još dvojica s klupe koja će dati veći doprinos. Cijela klupa je u zadnjoj utakmici zabila samo dva koša, tako da je to stvarno gorući problem. Puno smo svi zajedno razgovarali i očekujem ovaj put pozitivnu reakciju – objasnio je Rajković.


Zeleni su u već nekoliko susreta ispuštali dvoznamenkastu prednost, a trener Rajković se nada da će tom trendu doći kraj.


– Detektirali smo da do pada u igri dolazi najviše zato što se igrači s klupe pokušavaju razigrati kroz napad, a ne kroz obranu. Umjesto da gledaju kako zadržati pozitivan rezultat, samo gledaju kako će zabiti koš, postave se na krivi način i onda nam igra pati. Zbog lošeg napada izgubimo kontinuitet u obrani i protivnik se onda uspije vratiti. To nam za sada stvara malu nelagodu i na tome pokušavamo raditi – zaključio je Rajković.


Što se tiče zdravstvenog kartona, Škrljevčanima je nedostupan jedino Bešić, koji radi po posebnom programu, ali protiv Zaboka bi konačno trebao biti na raspolaganju.