težak udarac za zelene

Škrljevčani ostali na duži period bez Taylora Adwaya, zbog obiteljskih razloga vratio se u SAD

Luka Medak

Taylor Adway/Foto: M. LEVAK

Taylor Adway/Foto: M. LEVAK

Adwayev otac je teško bolestan, zbog čega mu je klub izašao u susret i dopustio mu da se vrati u SAD i provede posljednje trenutke s ocem.



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva ostali su bez Taylora Adwaya, koji je na neodređeno razdoblje otišao u rodni Chicago. Naime, Adwayev otac je teško bolestan, zbog čega mu je klub izašao u susret i dopustio mu da se vrati u SAD i provede posljednje trenutke s ocem.


– Nažalost, Adway je u teškoj situaciji, otac mu je na samrti pa smo ga pustili doma. Ugovor smo stavili u stanje mirovanja i ne znamo točno kada će se vratiti, ali pretpostavljamo do veljače. U međuvremenu ćemo dovesti neko pojačanje, u pregovorima smo s nekim igračima, jednostavno moramo jer bez njega smo tanki i pod košem i u realizaciji. Ipak je to igrač koji je zabijao po 15-20 poena, a to neće biti lako nadoknaditi – rekao je trener Škrljevčana Damir Rajković.


Težak je to udarac za Zelene jer 203 centimetara visoki krilni centar je u prosjeku na parketu za 28 minuta bilježio prosjeke od 16,3 poena i 4,5 skokova po utakmici. Najviše će Škrljevčanima nedostajati njegova prisutnost pod košem jer su na visokim pozicijama i inače bili “tanki”, a za prvu ruku sigurno će veću ulogu dobiti Stefan Šajin.