ALPE ADRIA KUP

Škrljevčani danas dočekuju češku Slunetu, Rajković: “Moramo ući u utakmicu s pravim gardom”

Luka Medak

Damir Rajković i momčad Škrljeva/Foto: S. DRECHSLER

Damir Rajković i momčad Škrljeva/Foto: S. DRECHSLER

Sluneta je ušla u dobar ritam, pobijedila je Prievidzu u gostima, a imaju i jako dobrog razigravača i igrače pod košem na koje ćemo morati obratiti posebnu pažnju - rekao je Damir Rajković



RIJEKA Košarkaši Adria Oil Škrljeva vraćaju se u akciju nakon čak deset dana pauze, a večeras će od 18 sati na Mavrincima ugostiti još jedinu momčad protiv koje nisu igrali u skupini D Alpe Adria kupa, češku Slunetu. Protivnik je to koji je već otprije poznat Škrljevčanima jer upravo su protiv njih izborili polufinale istog natjecanja prije dvije godine, no u međuvremenu je došlo do velikih promjena u obje momčadi.


– Obje momčadi su gotovo dijametralno suprotne naspram dvije godine, tako da će ovo biti skroz nova utakmica. Mi moramo ući s određenim gardom, ono što očekujem je daleko veća kvaliteta igre u obrani. Dobili smo tu i pojačanje u Niku Slavici, no morat ćemo malo pričekati da on dođe u pravu formu – rekao je Damir Rajković, trener Adria Oil Škrljeva.


Zeleni se nalaze u dosta nezahvalnoj situaciji jer nakon dvije pobjede protiv Prievidze i dva poraza protiv Ilirije jednostavno moraju pobijediti u oba susreta s Česima, prvo danas, a zatim i u nedjelju, u suprotnom neće nastaviti natjecanje. Toga je svjestan i trener Rajković, koji je u ovom razdoblju pomno pripremao momčad za velik izazov.




– Mislim da smo napravili dobar posao u ovih tjedan dana bez utakmica. Dobro smo se regenerirali, napravili dva mikrociklusa treninga koje su dečki odlično odradili. Važna nam je priprema ne samo za ove utakmice, nego i za drugi dio prvenstva jer imamo velike ambicije, prije svega ostati među prvih šest momčadi koje idu u Ligu za prvaka. Naporno smo radili, očekujem da će igrači podići svoju razinu igre i da ćemo biti bolji nego u prvom dijelu sezone. Što se tiče Slunete, to je ekipa koja se isto tražila u početku, no sada je ušla u bolji ritam. Pobijedili su Prievidzu u gostima, a znamo da je to izuzetno dobra momčad jer i mi smo s njima igrali. Imaju jako dobrog razigravača i igrače pod košem, tako da ćemo na njih najviše morati obratiti pažnju – zaključio je Rajković.


Osim Edija Bešića, koji je upitan za susret jer mu se vratila bol u preponi, svi ostali igrači bit će na raspolaganju, kao i novopridošli Nik Slavica, koji će već u svojem prvom nastupu imati zahtjevan posao.