A divizija još uvijek želja...

Siniša Kuharić nakon EP-a košarkaša u kolicima: “Dostojno smo predstavljali boje naše zemlje”

Katarina Blažević

PROMOCIJA U ELITNO DRUŠTVO I DALJE ŽELJA - Siniša Kuharić

PROMOCIJA U ELITNO DRUŠTVO I DALJE ŽELJA - Siniša Kuharić

Ono što nas sada očekuje je ozbiljna analiza i izvlačenje pouka iz naših pogrešaka. Definitivno smatram da ćemo u sljedećem ciklusu morati mijenjati filozofiju i sustav igre, prilagoditi se modernim zahtjevima košarke u kolicima - kaže izbornik



RIJEKA Hrvatski reprezentativci košarke u kolicima vratili su se iz Sarajeva, gdje su na Europskom prvenstvu B i C divizije nakon šest odigranih utakmica osvojili peto mjesto. Hrvatska momčad, na čelu s izbornikom Sinišom Kuharićem, nadala se da bi kao autsajder mogla iznenaditi i doći do finala te tako izboriti plasman u najviši stupanj, A diviziju.


Hrvatska je jako dobro i krenula, upisala je pobjede protiv Mađarske i Bugarske u grupnoj fazi, ali je potom stigao poraz od domaćina Bosne i Hercegovine, koji je hrvatsku vrstu odveo na najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu, Tursku, koja se na kraju očekivano i okitila zlatom uvjerljivom pobjedom u finalu nad Latvijom (84:34). Riječ je o ekipi koja je iz A divizije ispala jer zbog koronavirusa na posljednjem Europskom prvenstvu nije imala dovoljno igrača.


– Na kraju vrlo izjednačenog i kvalitetnog turnira osvojili smo solidno peto mjesto u konkurenciji 14 reprezentacija. Nažalost, Turska je bila prekvalitetna reprezentacija i dominantno je osvojila Europsko prvenstvo. Naše ambicije za borbu za medalju zapravo smo prokockali u grupnoj fazi porazom od Bosne i Hercegovine te je to uvelike odredilo naš daljnji put na turniru. Svojoj ekipi mogu čestitati na napornom radu i maksimalnom doprinosu. Dostojno smo predstavljali boje naše zemlje i kući smo došli s četiri pobjede i dva poraza – kaže Opatijac Siniša Kuharić, izbornik hrvatske reprezentacije košarke u kolicima, koja nije odustala od želje za promociju u elitno društvo.




– Bila je velika čast, a i gušt raditi s ovom ekipom i stručnim stožerom. Ono što nas sada očekuje je ozbiljna analiza i izvlačenje pouka iz naših pogrešaka. Definitivno smatram da ćemo u sljedećem ciklusu morati mijenjati filozofiju i sustav igre, prilagoditi se modernim zahtjevima košarke u kolicima. Tko god bude vodio sljedeći reprezentativni ciklus, imat će puno posla, ali i dobar kostur ekipe za koju vjerujem da ima potencijal i kvalitetu osvojiti medalju B divizije – zaključio je Siniša Kuharić.