fifpro zabrinut situacijom

Sindikat igrača će se usprotiviti isključenju nogometaša iz reprezentacija: “Koriste nas kao polugu u pregovorima”

Hina

Fifa Fifpro World XI/Foto: REUTERS

Fifa Fifpro World XI/Foto: REUTERS

"Novo natjecanje koje minimalizira solidarnu suradnju između domaćih i međunarodnih natjecanja moglo bi nanijeti nepopravljivu štetu", dodaje sindikat, žaleći što se igrači "koriste kao imovina i poluga u tim pregovorima".



PARIZ Sindikat nogometaša Fifpro najavio je u ponedjeljak da će se usprotiviti bilo kakvim mjerama, poput zabrane nastupa za reprezentacije, za igrače koji su “uvučeni” u buduću Superligu, elitno natjecanje koje je u ponedjeljak osnovalo dvanaest bogatih klubova.


Najava stvaranja ove Superlige, što se dogodilo u noći s nedjelje na ponedjeljak, “ostavlja igračima puno zabrinutosti i pitanja”, objašnjava Fifpro u priopćenju za medije.


“Novo natjecanje koje minimalizira solidarnu suradnju između domaćih i međunarodnih natjecanja moglo bi nanijeti nepopravljivu štetu”, dodaje sindikat, žaleći što se igrači “koriste kao imovina i poluga u tim pregovorima”.




Fifpro također upozorava da će se “energično suprotstaviti mjerama obje strane koje bi mogle ometati prava igrača, poput njihovog isključenja iz reprezentacija”.


Ovu prijetnju uvjetovano je u nedjelju promovirala UEFA, ukazujući na to da bi igrači iz pobunjenih klubova “mogli biti odbijeni da predstavljaju svoje reprezentacije”