PRVA HNL

Šibenik prohujao Kranjčevićevom i prikucao Lokomotivu na dno ljestvice

Hina

Emir Sahiti/Foto: PIXSELL

Emir Sahiti/Foto: PIXSELL

Junak važne pobjede Šibenčana u borbi za ostanak bio je dvostruki strijelac Emir Sahiti, dok su se u nastavku u strijelce upisali Karlo Bilić i Deni Jurić za konačnih 4:0.



ZAGREB Nogometaši Šibenika u zaostaloj su utakmici 14. kola Prve HNL igranoj u utorak na stadionu u Kranjčevićevoj ulici kao gosti svladali Lokomotivu s 4:0 (2:0).


Junak važne pobjede Šibenčana u borbi za ostanak bio je dvostruki strijelac Emir Sahiti (27′, 44′), dok su se u nastavku u strijelce upisali Karlo Bilić (79′) i Deni Jurić (90′).


Sahiti je doveo goste u vodstvo nakon sjajne solo-akcije u 27. minuti, on je primio loptu na lijevom krilu, sjurio se u kazneni prostor, a onda snažnim udarcem iskosa pogodio pod samu gredu nemoćnog Santinija.




U samoj završnici prvog poluvremena Šibenik je povećao prednost, Čurić je oduzeo loptu neopreznom Chajiji na sredini igrališta i povukao protunapad, a zatim pravovremeno uposlio Sahitija koji je utrčao u kazneni prostor domaćih i onda rutinski prebacio istrčalog Santinija.


Iako je drugo poluvrijeme proteklo u inicijativi Lokomotive, domaći nisu stvorili niti jednu ozbiljnu priliku, dok je Šibenik pred kraj utakmice stigao do još dva gola, a oba je puta asistent bio kapetan Marko Bulat odličnim ubačajima s desne strane. Prvoga je iskoristio Bilić koji je glavom sa 10-ak metara poslao loptu u sam donji desni kut, da bi u samoj završnici Jurić snažnim udarcem sa 13-14 metara još jednom svladao domaćeg vratara.


Ovom pobjedom Šibenik je skočio na sedmo mjesto ljestvice sa 16 bodova iz isto toliko susreta, bod više ima šesti Slaven Belupo, a bod manje uz utakmicu više osmi Varaždin. Lokomotiva je ostala posljednja 10. sa samo 12 bodova iz 16 susreta, bod više uz dvije odigrane utakmice manje ima deveta Istra 1961.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore