Borba za ostanak

Salernitana se probudila na samom kraju sezone i izašla iz zone ispadanja, Venezia jednom nogom u Serie B

Hina

Foto Salernitana

Foto Salernitana

U 67. minuti Simone Verdi, džoker s klupe Davidea Nicole, pospremio je loptu u mrežu za konačnih 2-1 i četvrtu pobjedu Salernitane u posljednjih pet nastupa, u kojima je momčad iz Salerna osvojila 13 od mogućih 15 bodova.



SALERNO Nogometaši Salernitane u četvrtak su nastavili svoj niz nepobjedivosti u talijanskoj prvenstvu svladavši pred svojim navijačima Veneziju sa 2-1 u zaostaloj utakmici 20. kola Serie A te su s nova tri boda izašli iz zone ispadanja.


Već u 7. minuti je Federico Bonazzoli realizirao kazneni udarac i donio vodstvo “južnjacima”, koje su oni držali do 58. minute kad je izjednačio Thomas Henry. U 67. minuti Simone Verdi, džoker s klupe Davidea Nicole, pospremio je loptu u mrežu za konačnih 2-1 i četvrtu pobjedu Salernitane u posljednjih pet nastupa, u kojima je momčad iz Salerna osvojila 13 od mogućih 15 bodova.


Sa samog dna ljestvice Salernitana se tim nizom tri kola prije kraja prvenstva dokopala spasonosne 17. pozicije koje drže sa 29 bodova, jednim više od Cagliarija koji se našao u zoni ispadanja uz Genou (25) i Veneziju (22), koja je u četvrtak doživjela deseti uzastopni poraz i njime si praktično potpisala preseljenje u drugoligaško društvo..




Salernitana već u nedjelju, ponovno pred svojim navijačima, igra možda i presudnu utakmicu za opstanak u Serie A, jer u Salerno stiže Cagliari. U preostala dva kola Salernitana gostuje kod Empolija i dočekuje Udinese, klubova kojima ti dvoboji nisu važni u rezultatskom smislu, dok Cagliari dočekuje Inter koji se bori za naslov i gostuje kod Venezije.