PRVI TRENERSKI POSAO

Sada je i službeno: Ivica Olić novi je trener moskovskog CSKA, više neće biti pomoćnik Daliću

Hina

Ivica Olić / Snimio Denis LOVROVIĆ

Ivica Olić / Snimio Denis LOVROVIĆ

"CSKA Moskva i Ivica Olić postigli su dogovor da on postane glavni trener. Ivica će s radom započeti već danas, 23. ožujka kada će se upoznati s momčadi i održati prvi trening", objavio je CSKA.



MOSKVA Dosadašnji pomoćni trener hrvatske nogometne reprezentacije, 41-godišnji Ivica Olić u utorak je i službeno potvrđen za glavnog trenera moskovskog CSKA, kluba za koji je nastupao kao igrač od 2003. do 2006. godine.


“CSKA Moskva i Ivica Olić postigli su dogovor da on postane glavni trener. Ivica će s radom započeti već danas, 23. ožujka kada će se upoznati s momčadi i održati prvi trening”, objavio je CSKA.


Bit će to Olićev prvi samostalni trenerski posao nakon što je posljednje tri i pol godine bio pomoćnik Zlatku Daliću u hrvatskoj reprezentaciji s kojom je na SP u Rusiji 2018. godine osvojio drugo mjesto.




Na klupi CSKA Olić je zamijenio Viktora Gončarenka koji je raskinuo ugovor s klubom u ponedjeljak nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu nakon kojih je CSKA pao na peto mjesto ljestvice sa 40 bodova, koliko imaju i treći Lokomotiv te četvrti Soči, dok mu vodeći Zenit iz Sankt Peterburga bježi osam bodova. Do kraja prvenstva ostalo je još sedam kola.


Olić je tijekom igračke karijere odigrao 104 utakmice za Hrvatsku uz 20 postignutih golova, a osim za CSKA je igrao za Marsoniju, Zagreb i Dinamo u Hrvatskoj, Herthu, Hamburger SV, Bayern, Wolfsburg i Muenchen 1860 u Njemačkoj.


Bio je prvak Hrvatske sa Zagrebom 2002. i Dinamom 2003., s CSKA je osvojio tri naslova prvaka Rusije (2003, 2005, 2006), dva Kupa (2005, 2006) te Kup UEFA 2005. godine, dok je kao član Bayerna 2010. osvojio njemačko prvenstvo i Kup te stigao do finala Lige prvaka, a s bavarskim je velikanom bio u finalu Lige prvaka i 2012.