Prva HNL

S. BELUPO – RIJEKA 1:2 KRAJ! Rijeka se izvukla i usprkos blijedoj igri uspjela uzeti tri boda. Zlomislić spasio Bijele

Portal Novilist.hr

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Imali su domaći priliku izjednačiti i uzeti bod iz penala u 86. minuti, ali Zlomislić je obranio penal Hadžiću



RIJEKA Bijeli danas u Koprivnici igraju posljednju gostujuću utakmicu ove kalendarske godine. Nakon poraza u Jadranskom derbiju, nogometaši Rijeke love važna tri boda kako bi se bodovno odmaknuli od Hajduka i Dinama, a približili prvoplasiranom Osijeku.


Pobjeda je imperativ ukoliko momčad Gorana Tomića želi zadržati šanse za jesenskim naslovom prvaka.


U kadar Rijeke se vraća kapetan Hrvoje Smolčić nakon kazne zbog kartona, ali je Tomić naglasio kako ekipa ima problema s obranom. Krešić je upitan zbog manje ozljede, dok Liberu i Galešiću još uvijek treba vremena kako bi bili konkurentni. Ampem danas neće sigurno igrati zbog tri žuta kartona.




Stigli su službeni sastavi. U odnosu na najavljeni i očekivani sastav samo dvije promjene. Umjesto Galovića na mjestu stopera će krenuti Velkovski, dok će u veznom redu zaigrati Čerin, a vjerojatno će Pavičić umjesto Vučkića zauzeti mjesto iza Drmića.



90+3. minuta KRAJ! Riječani su uzeli nova tri boda i približili se Osijeku na vrhu ljestvice. Iako je igra u teškim maglovitim uvjetima bila za zaborav.


86. minuta Zlomislić brani udarac s 11 metara Hadžića! Belupo je imao priliku izjednačiti iz penala nakon što je lopta u ruku pogodila Smolčića, ali golman Rijeke je spasio goste.


74. minuta GOL! Kakva golčina Caimacova, domaćin se vratio u igru. Loše je reagirala obrana Rijeke, prvo je Bijelima presječena jedna lopta, potom su je opet uzeli, ali i izgubili u opasnoj zoni. Caimacov je snažno tukao s otprilike 20 metara i pogodio iza nemoćnog i ukopanog Zlomislića.


71. minuta GOOOL! Drmić je glavom pospremio loptu u mrežu nakon centaršuta Murića.


51. minuta GOOOL! Krstanović je glavom zahvatio loptu i pospremio je u vlastitu mrežu! Kada ne mogu Riječani sami zabiti, može bivši igrač Rijeke…


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme. U prvih 45 minuta Riječani nisu uputili nijedan udarac na gol Belupa.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela.


40. minuta Pavičić ponovo nije stigao na ubačaj, ovoga puta dodao mu je Drmić.


35. minuta Velika prilika Belupa, prodor i udarac Boseca je završio tik uz vratnicu.


33. minuta Dobar ubačaj Murića koji je išao prema Pavičiću, ali on nije dovoljno brzo reagirao.


21. minuta Prijete domaći, Marina je pucao prvo glavom, a potom i nogom. Zlomislić je dobro reagirao.


18. minuta Dupli pas Murića i Tomečaka, desni bek je ubacio, a domaći izbacili u korner.


15. minuta Magla je sve gušća i vidljivost na terenu sve slabija. Sada su Koprivničani imali nekakvu šansu, Zvonarek je ostao za korak prekratak u šesnaestercu nakon ubačaja svojeg suigrača. Zlomislić je pokupio loptu.


10. minuta U prvih mirnih deset minuta bez udaraca na oba gola…


1.minuta Krenuo je susret u Koprivnici.


SLAVEN BELUPO – RIJEKA 1:2


Gradski stadion „Ivan Kušek Apaš”. Sudac: Zdenko Lovrić (Đakovo). Strijelac: 0:1 Krstanović (51′-ag), 0:2 Drmić (71′). Žuti karton: Selahi (Rijeka), 1:2 Caimacov (74′).


SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Čović, Bosec, Božić, Van Bruggen, Soldo (od 61′ Laušić), Marina, Caimacov, Glavčić, Utin, Zvonarek, Krstanović (od 61′ Zapata).


RIJEKA (4-2-3-1): Zlomislić, Tomečak, Velkovski, H. Smolčić, Vukčević, Selahi, Pavičić (od 72′ Lepinjica), Čerin, Murić (od 72′ Vučkić), Abass (od 61′ Bušnja), Drmić.



Standings provided by SofaScore LiveScore