Odlazak legende

Potreseni Valter Matošević: “Sada će Puc i Saračević opet zaigrati zajedno…”

Portal Novi list

Foto arhiva NL

Foto arhiva NL

Ovo je stvarno težak udarac i za rukomet i za sve nas koji smo ga znali. Izgubili smo velikog čovjeka, sportaša, trenera, poručio je šokirani Lino Červar



Tragična smrt proslavljenog hrvatskog rukometaša i trenera, olimpijskog pobjednika iz Atlante, Zlatka Saračevića protresla je brojne njegove kolege i prijatelje.


Valter Matošević je zaplakao kad je čuo što se dogodilo.


“Sada će Iztok Puc i Zlatko Saračević, cimeri iz Atlante 1996. godine opet zaigrati zajedno, ali na nekom drugom svijetu. U šoku sam, ne mogu vjerovati da se ovo dogodilo.




Vrtim filmove unatrag, jako me potresla ova vijest”, rekao je Matošević Sportskim novostima.


U potpunom šoku je i Lino Červar.


“Nije mi jasno, stvarno mi nije jasno, ja sam u potpunom šoku! Znam da nije bio bolestan…”, rekao je Červar


Naglasio je da je Saračević bio primjer trenerske struke, sportskog ponašanja, a podsjetio je i da je bio njegov pomoćnik 2018. godine na Europskom prvenstvu.


“Bio je sve to, ali prije svega bio je čovjek. Nikad o nikome nije rekao jednu lošu riječ. I nitko o njemu nikada nije mogao reći išta loše.


Znao sam mu i pokojnog oca, koji je isto bio veliki igrač, također je bio desni vanjski. Ma užas! Izgubili smo velikog sportaša!


Ovo je stvarno težak udarac i za rukomet i za sve nas koji smo ga znali. Šokiran sam, teško mi je govoriti u ovom trenutku. Izgubili smo velikog čovjeka, sportaša, trenera!


Strašno, bio je stvarno velik čovjek, ljudina”, rekao je Červar Sportskim novostima.