EHF EURO CUP

Hrvoje Horvat objavio popis za zaostali susret sa Španjolskom: “Oslonili smo se na igrače iz domaćih klubova”

Hina

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

"Na popisu je veći dio igrača koji je nedavno igrao protiv Slovačke i Mađarske, ali i neka nova imena koja također želimo provjeriti. Imamo osigurano drugo mjesto u EHF EURO Cupu tako da susret protiv europskih prvaka nema neki poseban natjecateljski naboj, ali želimo vidjeti kako se ti mladi igrači mogu nositi s rukometnim velikanima", rekao je Horvat.ZAGREB Izbornik hrvatske rukometne muške reprezentacije Hrvoje Horvat objavio je popis igrača na koje računa za preostali susret EHF EURO Cupa protiv Španjolske i prijateljsku utakmicu s Egiptom.


Na popisu se nalazi 18 igrača, uz još sedam na listi pričuva, u slučaju da se netko od pozvanih ozlijedi. Reprezentacija će se okupiti u Poreču, 21. lipnja u 11:00 sati, i tu će ostati do 26. lipnja kad odlazi u Španjolsku. Kao što je poznato, vikend prije toga, Poreč je domaćin završnice muškog Kupa pa će dio igrača već biti na licu mjesta.


Zaostali susret 3. kola EHF EURO Cupa između Španjolske i Hrvatske prvobitno je bio planiran da se odigra uoči Svjetskog prvenstva, 9. siječnja 2021. godine, ali je otkazan zbog snježne mećave u Madridu.
Novi termin je 27. lipnja. Dan kasnije, reprezentacija će odigrati prijateljski susret s Egiptom koji se u Španjolskoj priprema za Olimpijske igre. Još se čeka službena potvrda Španjolskog rukometnog saveza u kojem gradu će se igrati ti susreti.


“Na popisu je veći dio igrača koji je nedavno igrao protiv Slovačke i Mađarske, ali i neka nova imena koja također želimo provjeriti. Imamo osigurano drugo mjesto u EHF EURO Cupu tako da susret protiv europskih prvaka nema neki poseban natjecateljski naboj, ali želimo vidjeti kako se ti mladi igrači mogu nositi s rukometnim velikanima. S druge strane, čeka nas Egipat koji je bio četvrti na Svjetskom prvenstvu 2021. godine. Odlična je to mogućnost da vidimo igrače protiv jedne tjelesno jako moćne selekcije koja igra malo drugačiji rukomet. Važno je napomenuti da se oba susreta igraju izvan tzv. “National team weeka”, odnosno službenog kalendara EHF-a, pa smo se morali osloniti na igrače iz domaćih klubova ili liga koje su završile svoja natjecanja”, rekao je Horvat.


Popis izbornika Hrvoja Horvata:


1. Moreno Car (RK NEXE), Dino Slavić (ABANCA ADEMAR LEON), Marin Jelinić (RK NEXE), Valentino Ravnić (RK PPD ZAGREB), Karlo Godec (RK DUBRAVA), Vlado Matanović (RK PPD ZAGREB), Fran Mileta (RK NEXE), Leon Šušnja (ORLEN WISLA PLOCK), Nikola Grahovac (RK PPD ZAGREB), Veron Nančinović (RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO), Halil Jaganjac (RK NEXE), Ante Ivanković (RK DUBRAVA), Tin Lučin (ABANCA ADEMAR LEON), Filip Vistorop (RK PPD ZAGREB), Zvonimir Srna (RK PPD ZAGREB), Luka Lovre Klarica (RK PPD ZAGREB), Luka Šebetić (TREMBLAY EN FRANCE HANDBALL), Tomislav Severec (RK NEXE)


PRIČUVNI IGRAČI (dolaze u slučaju naknadnog poziva):


1. Matej Hrstić (RK PPD ZAGREB), Borna Manci Mičević (RK NEXE), Filip Perić (RK PPD ZAGREB), Ganfranco Pribetić (RK NEXE), Davor Čavar (RK PPD ZAGREB), Sandro Meštrić (PAUC HANDBALL),Ivan Budalić (MOSER MEDIKAL UHK KREMS)