SP Švedska: Hrvatska - Srbija 24:24

Foto: Adrenalinska završnica donijela “kaubojima” remi!

Dragana Šmitran

Nisu »kauboji« zaboravili ni ovaj puta počastiti nas predinfarktnom završnicom u kojoj igra loptom pada u sjenu igre živaca i koncentracije



RIJEKA - Siloviti početak susreta između Hrvatske i Srbije dao je naslutiti da će ovo biti prva teška utakmica za Golužine izabranike. Adrenalinska završnica donijela je rezultat 24:24, i podijeljene bodove.


 Probudili su se »kauboji« u drugom poluvremenu i sjajnim pogocima, ostavili pomalo zbunjene Srbe na terenu Arene u Malmöu.


 Nervoza na obje strane osjetila se na samom početku, no kako je lopta pronalazila svoje mjesto u mrežama vratara, tako je igra obje momčadi postala ona prava rukometna. Zagonetku zvanu Ivan Nikčević koji je dao čak šest pogodaka u prvom poluvremenu obranio je Mirko Alilović u 29. minuti. Dobro raspoloženi Ivano Balić držao je visoki tempo tijekom cijelog susreta.




Čvrsta obrana na obje strane, brzi protok lopte i sjajne asistenicije obilježile su prvu pravu utakmicu Hrvatske nakon tri fantastične pobjede nad Rumunjskom, Alžirom i Australijom. Probuđena relacija Balić-Vori rezultirala je fantastičnim pogocima sa crte i izvana koji su reprezentativce stalno držali na dva gola razlike.


No, do samog trenutka igrala se igra gol na gol.


Na drugoj je strani Vujin zadavao popriličnu glavobolju Aliloviću nakon raspucavanja koje je bilo teško zaustaviti. Valja istaknuti i sjajne reakcije mladoga Jakova Gojuna koji je blokovima u obrani zaustavio par neugodnih lopti upućenih prema Aliloviću.  


Iznimno dobar početak i elan hrvatskih igrača, zaustavio je  neugodan šut Rnića koji je  u 44. minuti Srbiju doveo na 19:19, na što je Goluža intervenirao uvođenjem Šege na naša vrata, koji je sjajnom obranom zadržao remizirajući rezultat.


Nisu »kauboji« zaboravili ni ovaj puta počastiti nas predinfarktnom završnicom u kojoj igra loptom pada u sjenu igre živaca i koncentracije.Ovoga puta i jedna i druga rukometna vrsta pokazale su sjajnu dozu koncentracije i zrelosti, te se susret završio remijem. 


Hrvatsku sutra čeka drugi jaki susret sa izvrsnim Wilbekovim Dancima, u kojoj moraju pokazati zbog čega su svjetski doprvaci i bodovima dodati nova dva.