Blamaža

Brončanim rukometašicama još nisu isplatili ni lipe, šef Saveza nagradu bi im plaćao na rate

Igor Duvnjak

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto Zeljko Lukunic/PIXSELL

Sada će im biti isplaćeno 33 posto - kaže Tomislav Grahovac, predsjednik HRS-a



Hrvatska ženska rukometna reprezentacija još nije dobila nagrade za osvojenu medalju na Europskom prvenstvu, vijest je koja nam je potvrđena i s vrha HRS-a.


Kraljice šoka – zvučao je u svoje vrijeme ugodan naziv koje su si u ovdašnjoj javnosti priskrbile najbolje hrvatske rukometašice, djevojke izbornika Nenada Šoštarića koje su ušle u povijest hrvatskog ženskog rukometa na Europskom prvenstvu u Danskoj.


To je dobra vijest o njihovom sjajnom i iznenađujućem pohodu ka postolju gdje su nekadašnje Zamećanke Ćamila Mičijević, Katarina Ježić, Ana Deželić u društvu suigračica uspješno grabile k iznenađenju, osvajanju brončane medalje, uspješnog posljednjeg koraka u kojem su u borbi za treće mjesto matirale domaću Dansku s čak 25:19, slomivši otpor Skandinavki koje su održavale korak do poluvremena.




Nakon ove lijepe priče, život je išao dalje, sve je prolazilo brzo, tjedni pa onda mjeseci, došle su i nove utakmice, tako i kvalifikacije za EP (Hrvatska je igrala s Ukrajinom baš na Zametu, poražene su 23:24), ali hrvatske reprezentativke su čekale i još nisu dočekale nagradu koju su itekako zaslužile nastupima među najboljim kontinentalnim reprezentacijama.


Usprkos tome što je od EP-a prošlo toliko mjeseci, ovo dugovanje do sada nije bila spominjana tema da bi konačno krenule ćakule o tome, koje su itekako utemeljene, što nam je jučer potvrđeno iz vrha HRS-a, konkretno o tome se izjasnio njegov prvi čovjek, predsjednik Saveza Tomislav Grahovac.


– Upravni odmor HRS-a je donio odluku da naše rukometašice za osvojenu brončanu medalju trebaju dobiti premije – rekao je Tomislav Grahovac, prvi čovjek Saveza, inače ugledni odvjetnik.


– Iz opravdanih razloga to još nismo uspjeli riješiti. Mi ćemo to svakako učiniti u idućem razdoblju na isti način kako je to riješeno i muškoj reprezentaciji.


Dakle, sada će im biti isplaćeno 33 posto, zatim će u dogledno vrijeme biti isplaćen ostali dio. Nastojat ćemo što prije isplatiti te nagrade.


Kada je riječ o ukupnoj svoti, riječ je o oko 150 tisuća eura bruto iznosa za cijelu reprezentaciju. Ne znam sada reći koliko je neki pojedinačni iznos – poručio je Grahovac.