kvalifikacije za sp

Ronaldo nakon šokantnog poraza od Srbije: “Nema isprike, ali Portugal ide u Katar”

Hina

Cristiano Ronaldo/Foto: REUTERS

Cristiano Ronaldo/Foto: REUTERS

"Cilj nastupa na Svjetsko prvenstvu 2022. je još uvijek 'živ', a mi znamo kako ga ostvariti. Nema isprike. Portugal ide u Katar", rekao je Ronaldo.



LISABON Nogometaši Portugala su u nedjelju pred svojim navijačima u Lisabonu doživjeli šokantan poraz od Srbije (1-2) u posljednjem dvoboju kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2022., ali je kapetan portugalske reprezentacije Cristiano Ronaldo uvjeren da će odvesti momčad u Katar.


“Nogomet nam svako toliko pokaže da se ponekad do željenog cilja stiže najzavojitijim putem. Jučerašnji rezultat je težak, ali nije dovoljan da nas baci u depresiju”, poručio je 36-godišnji napadač Manchester Uniteda putem Instagrama.


Portugalcima je za osvajanje prvog mjesta bio dovoljan i remi, a kad su u 2. minuti dvoboja na Luzu poveli pogotkom Renata Sanchesa, činilo se da ih ništa ne može zaustaviti na putu prema Kataru. No, jedna pogreška vratara Ruija Patricija u 33. minuti, koji je darovao izjednačenje srbijanskoj reprezentaciji, te pogodak u 90. minuti Aleksandra Mitrovića odveli su goste do delirija i izravnog plasmana na Svjetsko prvenstvo.




Ronaldo se teško mirio s takvim raspletom, s obzirom na to da je njemu u Beogradu ‘ukraden’ pobjednički pogodak u završnici dvoboja istih suparnika na početku kvalifikacija, kad na utakmicama još nije bilo VAR tehnologije, a prema televizijskoj snimci je bilo prilično jasno kako je lopta cijelim obujmom prešla gol-crtu pri rezultatu 2-2.


Ipak, svjetski rekorder po broju pogodaka u utakmicama za nacionalnu izabranu vrstu (115) ne sumnja da će se Portugal naći među europskim reprezentacijama koje će se za godinu dana boriti za naslov svjetskog prvaka.


“Cilj nastupa na Svjetsko prvenstvu 2022. je još uvijek ‘živ’, a mi znamo kako ga ostvariti. Nema isprike. Portugal ide u Katar”, zaključio je Ronaldo.


Konkurencija će u dodatnim kvalifikacijama biti žestoka. Krajem ožujka sljedeće godine će 12 reprezentacija konkurirati za preostala tri mjesta u ždrijebu Svjetskog prvenstva.


Zasada je poznato da će se uz Portugal u tom žrvnju biti Švedska, Rusija, Škotska i Sjeverna Makedonija, Wales, Češka i Austrija, pridružit će im se najvjerojatnije i Poljska te Italija ili Švicarska, Finska ili Ukrajina te Nizozemska, Turska ili Norveška.