NBA

Rocketsi tricama “izbombardirali” Thunder, Dončićev Dallas upisao šesti uzastopni poraz

Luka Medak

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Luka Dončić/Foto: REUTERS

Rocketsi su postavili rekord franšize s čak 28 ubačenih trica iz 52 pokušaja, od čega 11 u prvoj četvrtini, a momčad Luke Dončića je sve dalje od pozicije za doigravanje - pali su čak na 13. mjesto Zapada.



RIJEKA Nakon što su Nuggetsi srušili Jazzere i prekinuli njihov niz od 11 uzastopnih pobjeda, momčad s najdužim pobjedničkim nizom postali su Memphis Grizzliesi sa šest, a u ponedjeljak navečer dodali su novu pobjedu. Uvjerljivi su bili protiv San Antonio Spursa i za sada su jedno od najugodnijih iznenađenja.


Od 10 igrača u rotaciji “Grizlija”, čak njih devet je bilo dvoznamenkasto, što je dosad najravnomjernija raspodjela poena među svim momčadima ove sezone. U toj timskoj pobjedi predvodio ih je Gorgui Dieng s klupe, zabivši 19 koševa.


Kod Spursa je najbolji bio Keldon Johnson s 25 koševa i 10 asistencija, a kako je pobjednik bio riješen ranije nego inače Gregg Popovich je dao priliku cijeloj klupi, ali ovaj put nije bilo Luke Šamanića da ju iskoristi jer su ga Spursi poslali svojem “niželigašu” u Austin.




Također uvjerljivu pobjedu ostvarili su i Houston Rocketsi u gostima kod Oklahoma City Thundera, postavivši usput rekord franšize s čak 28 ubačenih trica iz 52 pokušaja. “Bombardirati” su krenuli već u prvoj četvrtini, kada su pogodili 11 trica te postigli ukupno 48 poena. Najviše su ih zabili Victor Oladipo (5) i DeMarcus Cousins (5). Rocketsi su bez Hardena sada pobijedili šesti uzastopni put.


Posebno je zanimljiv bio dvoboj Miami Heata i Charlotte Hornetsa, u kojem su gosti izvukli pobjedu tek u produžetku, a neočekivani heroj je bio Malik Monk. Ovaj 22-godišnjak je veći dio sezone proveo prikovan za klupu, ali zbog nekoliko ozljeda je ušao u rotaciju i eksplodirao za čak 36 poena, uz impresivnih devet trica, što su mu apsolutno rekordi karijere.


Na drugoj strani najbolji su bili Jimmy Butler s 25 koševa, devet skokova i pet asistencija te Bam Adebayo s 23 koša i devet skokova.


U napetoj završnici ponovno su poraženi Dallas Mavericksi, ovaj put od Phoenixa. Ovo je Dallasu čak šesti uzastopni poraz i momčad Luke Dončića je sve dalje od pozicije za doigravanje – pali su čak na 13. mjesto Zapada. Mladi Slovenac je ubacio 25 koševa uz pet skokova i osam asistencija, čime je opet predvodio momčad, ali osim Josha Richardsona (24-5-4) i Kristapsa Porzingisa (19-10) nije imao puno pomoći.


Tricu za pobjedu pogodio je Devin Booker te završio večer s 24 koša, a najbolji je bio Chris Paul s 34 poena te su mu nedostajali po skok i asistencija za “triple-double”.


Dario Šarić nije igrao ni ovu utakmicu, još uvijek se čeka odobrenje lige jer je bio u COVID-protokolu.


Rezultati:


Atlanta – LA Lakers 99:107
Miami – Charlotte 121:129 (produžetak)
Cleveland – Minnesota 100:98
New Orleans – Sacramento 109:118
Chicago – New York 110:102
Milwaukee – Portland 134:106
Oklahoma City – Houston 106:136
Dallas – Phoenix 108:109
San Antonio – Memphis 102:133
Denver – Detroit (odgođeno)