HNK RIJEKA

Robert Murić nakon povratka u udarnu postavu Bijelih: “Moramo smanjiti broj jeftino primljenih golova”

Denis Frančišković

Robert Murić/Foto: PIXSELL

Robert Murić/Foto: PIXSELL

"Mislim da su rijetki očekivali da ćemo biti vodeći u ovoj fazi prvenstva. Nadam se da ćemo i dalje igrati dobro i da ovo nije samo prolazno", rekao je Murić



RIJEKA Robert Murić nakon dužeg izbivanja i odigranog poluvremena u nastavku susreta sa Sigećanima vratio se protiv Gorice u udarni sastav Bijelih. Bio je to poprilično ofenzivno postavljen riječki napadački »trozubac« s Murićem, Vučkićem i Abassom, dok im je iz pozadine po lijevoj strani podršku davao Ampem. U nastavku susreta Murić je zadržao svoju znanu hladnokrvnost i sigurno izveo najstrožu kaznu za – 2:3.


– Nisam još odigrao ovakvu utakmicu, ovo mi je prvi put sam igrao u baš jednom takvom susretu s toliko preokreta. Barem koliko me sjećanje služi – kaže Murić. – Ovo je već četvrta utakmica da se vraćamo. Prvo poluvrijeme smo igrali dosta loše, Gorica je bila puno bolja i sve druge lopte su nam odnijeli. A onda smo se mi po običaju probudili u nastavku. Naravno, bilo je lakše s igračem više, ali super smo se vratili i zasluženo uzeli tri boda. Istina, izgleda da kod nas u zadnje vrijeme ne ide ništa bez šokova.


Muriću je jasno da na duge staze treba nešto promijeniti u pristupu dok protivnička momčad napada.




– Zasad je sve to super, ali neće uvijek tako biti. Nije samo obrana kriva za te golove. Obrana počiva na cijeloj momčadi i tako to treba gledati. Svjesni smo što moramo popraviti, moramo smanjiti broj primljenih golova na jeftin način.


U tek četvrtom ligaškom nastupu bio je to drugi Murićev gol. Prvi je također zabio Gorici u prvom kolu. I to opet s »kreča«.


– Super sam zadovoljan, opet sam zabio i ide na bolje. Jedanaesterac? Miran sam kod izvođenja, to je najvažnije. U zadnje vrijeme pucam slično. U sami kut. I ide mi dobro… Nema potrebe tu ništa mijenjati.


Napadački arsenal Bijelih zasad je najbolje »oružje« Murića i suigrača.


– Sad se već svi dosta dobro znamo. Znamo tko što može, koliko od koga i što se može očekivati. I ide nam super. U napadu zasad nema velikih problema.


Prvo mjesto motiv je više za nastavak prvenstva. A i obveza više prema navijačima.


– Mislim da su rijetki očekivali da ćemo biti vodeći u ovoj fazi prvenstva. Nadam se da ćemo i dalje igrati dobro i da ovo nije samo prolazno. Konkurencija puše za vratom? Svi smo tu negdje, četiri momčadi su se sad malo odlijepile. Dobro je što sve jače utakmice igramo doma. Budemo li ih dobivali, bit će to sjajno za nas. Raspored do kraja godine nam je dobar, nadam se da na Rujevici nećemo izgubiti niti jednu od sedam utakmica. Bitno je dobivati i slabije utakmice, tu se zna prelomiti prvenstvo.


Subotnji program nudi derbi preko Učke, utakmice s Istrom 1961 uvijek nose poseban naboj.


– Momčadi iz gornjeg dijela više vole igrati i nadigravati se. Protiv zatvorenijih varijanti, što možemo očekivati u Puli, nam baš zasad i ne ide nešto. Istra je dobar suparnik i čeka nas dosta zahtjevan zadatak. Na nama je da se spremimo najbolje što možemo. I, naravno, dolazimo po tri boda.


Za prognoze je prerano, no potajno uvijek postoje nadanja za visokim, pa i najvišim plasmanom.


– Naravno da je nezahvalno bilo što prognozirati. Ako nastavimo ovako i popravimo neke sitnice možemo se boriti i za sami vrh – znakovito najavljuje Murić.