HNK RIJEKA

Rijeka u prijateljskom ogledu na Rujevici uvjerljivo nadigrala vodeću slovensku momčad

Denis Frančišković

Josip Drmić/Foto M. GRACIN

Josip Drmić/Foto M. GRACIN

Povratak Murića, efektan gol Drmića i slalomska majstorija Obregona uz promašeni jedanaesterac obilježili pripremenu zatvorenu utakmicu



RIJEKA Povratak Murića, efektan gol Drmića i slalomska majstorija Obregona uz promašeni udarac s “bijele točke” te puno rotacija obilježili su pripremenu zatvorenu utakmicu Bijelih i Žutih pod reflekorima Rujevice u kojoj su Riječani boljom igrom, puno lakše od očekivanog slomili otpor vodećeg slovenskog prvoligaša.


Rijeka – Koper 3:0

Prijateljska međunarodna utakmica: Rijeka – Koper 3:0 (2:0). Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Bez gledatelja. Sudac: Ivan Bebek (Rijeka).


Strijelci: 1:0 Drmić (24′), 2:0 Grudina (34′- ag.), 3:0 Obregon (70′). Žuti kartoni: Vošnjak, Ilieski (Koper).




RIJEKA: Prskalo (46′ Zlomislić), Tomečak (od 58′ Braut), Krešić (od 68′ I. Smolčić), Galović, Vukčević (od 46′ Galešić), Murić (od 46′ Lepinjica), Selahi, Pavičić, Ampem (od 58′ Jurišić), Vučkić, Drmić (46′ Obregon).
KOPER: Karajbić, Žužek, Ilieski, Viler, Vošnjak, Grudina, Varešanović, Barišić, Simić, Oštrek, Osuji. Još su igrali: Tiganj, Krajinović, Bešir, Colley, Guberac, Rudonja.

Nakon revije u Klani momčad Gorana Tomića našla se pred tvrdim i pravim protivnikom koji je nakon početnog remija s Aluminijem pobijedio pet puta u nizu i to Muru, Celje, Olimpiju, Maribor i Tabor Sežanu, no koji na Rujevici nije imao previše šansi.


Uz povratnika Murića nakon ozljede Bijeli i praktički dva napadača, Drmića i Vučkića, Bijeli su se u prvom poluvremenu nametnuli i imali više od igre. U 24. minuti u svom se stilu u šesnaestercu Drmić oslobodio čuvara i efektno pogodio gornji kut, a deset minuta kasnije iz blizine Grudina je zatresao svoju mrežu nakon što se vratar dugo borio s loptom koja mu je na koncu izmigoljila iz ruku i pala preko crte – 2:0.


U 70. minuti Obregon je u solo prodoru nanizao nekoliko igrača, “zavaljao” i vratara, ali i previše oklijevao te ipak uspio ugurati loptu u mrežu kad se činilo da je pretjerao te pogodio za konačnih 3:0.