HNK RIJEKA

Rijeka traži Manceovog nasljednika: Juričić prijelazno rješenje, na njegovoj poziciji možda se nađe i stranac

Denis Frančišković

Matjaž Kek i Ivan Mance / Foto Sergej DRECHSLER

Matjaž Kek i Ivan Mance / Foto Sergej DRECHSLER

Prema nekim izvorima Mance bi mogao naslijediti i stranac (Italija), a ne treba zaboraviti da Rijeka ima jako dobru suradnju i sa susjednom Slovenijom i tamošnjom strukom.



RIJEKA Još nije poznato tko će naslijediti Mancea na važnoj i osjetljivoj klupskoj poziciji, a kao jedan od glavnih kandidata i domaće rješenje spominje se Ivan Kepčija, nekadašnji sportski direktor Hajduka i Legije. Porečanin je, vrstan stručnjak i ništa manje nevažno, dobar prijatelj Mancea.


Prema nekim izvorima to bi mogao biti i stranac (Italija), a ne treba zaboraviti da Rijeka ima jako dobru suradnju i sa susjednom Slovenijom i tamošnjom strukom. Moguće je da klub u tom smislu angažira i nekog poput Mindaugasa Nikoličiusa, koji je odradio zapažen posao u Gorici, a sada je u Hajduku.


– Potpuno sam siguran da Rijeka nastavlja sigurno ploviti. Rijeka ima stabilnost upravljanja kakvu ima rijetko koji klub u ovom dijelu Europe. Ima i fantastičan imidž u Europi i za nju nema straha. Tu su Juričić, Šćulac i Ivančić, koji će predsjedniku sigurno pomoći da odabere pravo rješenje za budućnost. Ne dvojim niti malo da će Rijeka s novom energijom postati još bolja i jača – tvrdi Mance.




Uglavnom, do predstavljanja i angažiranja novog prvog operativca, Mance i Juričić bit će tu da se osigura adekvatan »prijelaz vlasti« na novog stručnjaka. Taj proces ne bi trebao dugo trajati jer se čini da je »teren« za Manceov odlazak pripreman već dulje vrijeme.