Prva HNL

RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:1 KRAJ! Rijeka se izvukla nakon lošeg prvog poluvremena, Josip Drmić režirao preokret

Portal Novilist.hr

Josip Drmić/Foto M. LEVAK

Josip Drmić/Foto M. LEVAK



RIJEKA Nogometaši Rijeke nakon reprezentativne pauze vraćaju se prvenstvenim obvezama. Bijeli će danas na Rujevici odmjeriti snage sa Slaven Belupom, koji će imati i novog trenera – Zorana Zekića.


Riječanima nakon današnje utakmice slijede tri prvenstvena gostovanja, kao i Kup susret kod Pitomače 21. rujna.


Trener Rijeke Goran Tomić danas neće imati na raspolaganju Smolčića, Merkulova i Labrovića, ali bi od prve minute trebao krenuti oporavljeni Robert Murić.




Stigli su službeni sastavi. Bijeli kreću s četvoricom u zadnjoj liniji, Tomečakom, Krešićem, Galovićem i mladim Galešićem. Ispred su Čerin i Selahi, dok će vjerojatno Pavičić biti između njih dvojice i špice Drmića. Na krilima su Ampem i Abass. Robert Murić ipak nije u početnom sastavu.


Na klupi Slaven Belupa je i Riječanin Mateo Monjac.


Foto galerija: Rijeka - Slaven Belupo Foto: Mateo Levak



90+3. minuta KRAJ! Rijeka je uzela nova tri boda, Drmić je s dva pogotka režirao preokret na Rujevici nakon lošeg prvog dijela domaće ekipe.


85. minuta GOOOOL! A tko će drugi, Josip Drmić nakon sedam minuta zabija još jedan pogodak za preokret Bijelih!


78. minuta GOOOL! Lopta je nakon kornera došla do Drmića na drugoj vratnici, najbolji strijelac HNL-a iz blizine je matirao golmana za svoj šesti pogodak u šest nastupa.


76. minuta Serija riječkih prilika, Čović je obranio pokušaj Drmića, a malo kasnije je Ampem snažno tukao s nekih 18 metara, a lopta je otišla malo pored vratnice.


75. minuta Neće lopta u gol, idealni ubačaj Ampema s lijeve strane, Drmić je tukao uz vratnicu.


64. minuta GOL! Rijeka gubi na Rujevici, gosti su iskoristili dekoncentraciju riječke obrane koja je stajala preširoko, a Hadžić je uspio poentirati pored istrčalog Prskala. Na kraju se golman Rijeke itekako opravdano ljutio na svoju momčad.


59. minuta Galović je zbog ozljede mora izaći iz igre, Velkovski je ušao umjesto njega. U isto vrijeme na travnjaku je i Vučkić umjesto Selahija.


52. minuta Pavičić je primio odličnu loptu Ampema, uspio ju je smiriti, ali ne i dobro pucati.


50. minuta Čović je bez problema uhvatio bezopasan udarac Čerina s 20-ak metara.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme, Vukčević je ušao umjesto Galešića.


45+1. minuta Gotov je prvi dio.


45. minuta Prskalo je lako uhvatio pokušaj Hadžića iz daljine, ali je njegov drugi udarac minutu kasnije bio opasniji. Prskalo je izbio loptu u korner.


39. minuta Tomečak se sjurio po desnoj strani i ubacio u šesnaesterac gdje Abass iz prve tuče, ali neprecizno. Lopta je otišla pored gola.


37. minuta Opasno je bilo sada pred vratima Prskala, Grgić je na kraju tukao pored gola.


34. minuta Božić zbog ozljede mora iz igre, na terenu je Paracki.


30. minuta Bijeli su se probudili, sjajna lopta Ampema prema Čerinu, koji s desetak metara tuče pored vratnice.


24. minuta Prskalo je nezadovoljno reagirao prema svojoj momčadi, Bijeli gostima puštaju previše prilika, ali problem je što skoro pa uopće ne izlaze sa svoje polovice terena.


20. minuta Gosti sve konkretniji i opasniji, dok domaći još uvijek nisu imali pravu priliku…


10. minuta Slaven Belupo je umalo šokirao Riječane, Brković je s lijeve strane tukao, lopta je prošla tik uz vratnicu!


8. minuta U prvih osam minuta po jedna prilika s obje strane, prvo je na ubačaj Pavičića Krešić pucao glavom, ali pokušaj nije uspio jer nije dobro zahvatio loptu. Potom su gosti preko Bogojevića zaprijetili, ali je Galešić očistio njegov ubačaj.


1.minuta Počeo je susret na Rujevici.


RIJEKA – SLAVEN BELUPO 2:1


Stadion HNK Rijeka. Gledatelja: 2237. Sudac: Duje Strukan (Split). Strijelci: 0:1 Hadžić (64′), 1:1 Drmić (78′), 2:1 Drmić (85′). Žuti kartoni: Abass (Rijeka), Caimacov, Bogojević (S. Belupo).


RIJEKA (4-2-3-1): Prskalo, Tomečak, Krešić, Galović (od 59′ Velkovski), Galešić (od 46′ Vukčević), Gnezda Čerin (od 74′ Obregon), Selahi (od 59′ Vučkić), Pavičić, Abass (od 70′ Bušnja), Ampem, Drmić.


SLAVEN BELUPO (4-2-3-1): Čović, Božić (od 34′ Paracki), Soldo, Goda, Van Bruggen, Brković (od 67′ Mlinarić), Marina, Bogojević, Caimacov, Soldo, Hadžić (od 67′ Zapata).



Standings provided by SofaScore LiveScore