UEFA

Rijeka saznala kada bi mogla igrati prve utakmice kvalifikacija za Ligu prvaka ili Europsku ligu

Hina, Portal Novilist.hr

Snimio Vedran KARUZA

Snimio Vedran KARUZA

Ukoliko HNK Rijeka sezonu Prve HNL završi na drugome mjestu, gdje je trenutno, igrat će u drugome pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka (25. ili 26. kolovoza)



NYON Izvršni odbor UEFA-e danas je objavio i kalendar kvalifikacija za Ligu prvaka i Europskoj ligi. Hrvatska će imati dva predstavnika u Ligi prvaka (počinju natjecanje u 2. pretkolu) te tri u Europskoj ligi (pobjednik Kupa u 3. pretkolu, treći i četvrti u ligi u 2. pretkolu).


Kvalifikacije za Ligu prvaka započet će 8. kolovoza, prvo pretkolo na programu je 18. i 19. kolovoza, drugo pretkolo 25. i 26. kolovoza, treće pretkolo 15. i 16. rujna, a posljednje četvrto pretkolo igrat će se na dvije utakmice, prve će biti na programu 22. i 23. rujna, a druge 29. i 30. rujna.


Natjecanje po skupinama u Ligi prvaka za sezonu 2020/21. počet će 20. listopada.




Kvalifikacije za Europsku ligu počet će 20. kolovoza, prvo pretkolo na programu je 27. kolovoza, drugo pretkolo 17. rujna, treće pretkolo 24. rujna, a posljednje četvrto pretkolo 1. listopada. Natjecanje po skupinama Europske lige počinje 22. listopada.


Ukoliko HNK Rijeka sezonu Prve HNL završi na drugome mjestu, gdje je trenutno, igrat će u drugome pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka (25. ili 26. kolovoza).