Uzvrat play-offa

RIJEKA – PAOK 0:2 KRAJ! Bezidejni Riječani ostali bez europske jeseni

Portal Novilist.hr

Foto V. KARUZA

Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas na Rujevici igraju zasigurno najvažniji susret cijele sezone. Susret koji će odrediti hoće li jesen provesti igrajući u skupini novoosnovanog europskog natjecanja.


Momčad Gorana Tomića u uzvrat play-offa kreće s rezultatom 1:1 kojeg su ostvarili u Solunu. Ivan Lepinjica je u prvom susretu doveo Bijele u vodstvo u 33. minuti, da bi u zadnjoj minuti utakmice Niko Galešić nesretnim autogolom izjednačio rezultat.


Riječanima je danas veliki plus što će igrati uz podršku svojih navijača, najavljuje se da će ih biti oko šest tisuća, ali i malo jačim kadrom nego što je to bilo u Grčkoj. Naime, u zapisniku će se danas naći ime Josipa Drmića, koji se oporavio od ozljede te je igrao za vikend protiv Šibenika, iako još uvijek neće biti Murića, Smolčića i Labrovića.




Stigli su službeni sastavi. U početni se sastav vratio oporavljeni Josip Drmić, koji je u samom vrhu napada, dok je na krilima ganski dvojac – Abass i Ampem. Pavičić i Lepinjica su zauzeli sredinu terena, u zadnjoj je liniji stoperska trojka Krešić, Galović i Escoval, dok su na bokovima Tomečak i Vukčević.


Foto galerija: Play-off KL: Rijeka - PAOK Foto: Vedran Karuza



90+4. minuta KRAJ! Riječani su ostali bez Konferencijske lige, PAOK je s dva pogotka došao do pobjede i plasmana u europsko natjecanje.


90+2. minuta Krenuo je Drmić u kontru i imao odličnu priliku, ali niti to Riječani nisu uspjeli iskoristiti.


90. minuta Pavičić je izveo slobodni udarac, ravno u ruke vrataru PAOK-a.


80. minuta GOL! Europska jesen za Rijeku je sve dalje. Escoval je poklonio loptu Grcima u kaznenom prostoru, Kagawa je to iskoristio i dodao Murgu koji je poentirao.


71. minuta Šteta, Drmić je imao priliku ali mu je lopta pobjegla. Potom je i požutio nakon neopreznog kontakta s golmanom PAOK-a.


68. minuta Konačno neka opasnija prilika Rijeke, Ampem je s lijeve strane ubacio, Tomečak pokušao atraktivno pucati, ali lopta je od bloka otišla u korner.


67. minuta Ozlijeđeni strijelac PAOK-a ide na klupu, a na terenu je Murg.


64. minuta Jedva se Rijeka drži, sada su nekako uspjeli blokirati opasne pokušaje Biseswara i Živkovića.


56. minuta PAOK još uvijek konkretniji i u drugom dijelu, Grci pritišću, a Riječani teško dolaze do posjeda.


55. minuta Selahi je potegnuo iz prve nakon što su Grci blokirali jedan pokušaj Rijeke. Lopta je otišla pored vratnice.


46. minuta Počeo je drugi dio. Selahi i Čerin su u igri umjesto Lepinjice i Vukčevića.


45+3. minuta Kraj prvoga dijela, morat će Tomić što prije mijenjati stvari na terenu…


41. minuta Opet greda PAOK-a! El Kaddouri je sjajno tukao iz daljine, Prskalo je to zaustavio i skrenuo u gredu.


37. minuta Što je sada promašio Tomečak! Krenuli su Riječani u kontru, Abass je s desne strane ubacio u šesnaesterac gdje je Tomečak promašio čistu šansu! Tražili su Bijeli i penal u ovom napadu zbog igranja rukom igrača PAOK-a, ali sudac se nije oglasio.


36. minuta Prilika za PAOK iz slobodnog udarca, ali lopta ide dosta preko gola.


32. minuta Kakva prilika Rijeke! Lijepu akciju Bijelih započeo je Ampem s lijeve strane, uposlio je Drmića koji je potom proigrao Abassa. Snažan udarac Ganca s 20-ak metara ide uz samu vratnicu!


21. minuta Abass je na rubu crvenog kartona. Sada je poludio nakon jednog prekršaja igrača PAOK-a te ga je gurnuo, iako već ima žuti karton. Sudac je imao milosti te ga je samo upozorio.


19. minuta Prva konkretna prilika Rijeke, pucao je Tomečak s 20-ak metara nakon što je sam uzeo jednu loptu i krenuo u napad. Ali lopta je otišla pored vratnice…


17. minuta Žuti karton za Taylora koji je laktom po licu dobro udario Galovića, kojemu je morala pomoći liječnička služba.


11. minuta GOL! Rano vodstvo PAOK-a, Schwab je odlično proigrao El Kaddourija pored obrane Rijeke koja je očito zaspala u tom trenutku…


6. minuta Riječani su se spasili, dva puta u istom napadu Grci su tukli okvir gola! Prvo je Schwab s ruba kaznenog prostora snažno pogodio vratnicu, a potom samo nekoliko sekundi kasnije El Kaddouri pogodio gredu. Obrana Rijeke previše je opuštena…


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici!


Navijači se skupljaju uoči utakmice…



RIJEKA – PAOK 0:2


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Serhij Bojko (Ukr). Strijelci: 0:1 El Kaddouri (11′), 0:2 Murg (80′). Žuti karton: Abass, Galović, Drmić (Rijeka), Taylor, Swiderski, Murg (PAOK).


RIJEKA (3-4-3): Prskalo, Krešić, Galović (od 71′ Vučkić,) Escoval, Tomečak, Pavičić, Lepinjica (od 46′ Selahi, od 86′ Bušnja), Vukčević (od 46′ Čerin), Ampem, Drmić (od 84′ Obregon), Abass.


PAOK (4-2-3-1): Paschalakis, Taylor, Varela, Crespo, Vieira de Freitas, Kurtić (od 76′ Esiti), Schwab, Živković, Bisesvar (od 76′ Kagawa), El Kaddouri (od 67′ Murg), Swiderski.