Prva HNL

RIJEKA – LOKOMOTIVA 1:2 KRAJ! Bijeli se ovoga puta nisu uspjeli vratiti, Drmić pogodio gredu u 93. minuti

Portal Novilist.hr

Foto M. LEVAK

Foto M. LEVAK

Rijeka je poražena na Rujevici i tako ostala bodovno izjednačena s Osijekom na vrhu ljestvice. Veliki kiks za momčad Gorana Tomića...



RIJEKA Nogometaši Rijeke usred tjedna imaju prvenstvene obveze. Bijeli od 17 sati na Rujevici igraju zaostali susret četvrtog kola protiv Lokomotive, što će biti prvi od dva susreta s istim protivnikom ovoga tjedna. Već u nedjelju na rasporedu je dvoboj u Kranjčevićevoj.


Dva testa između derbija s Dinamom i dolaska Osijeka na Rujevicu. Trener Goran Tomić još uvijek ima problema s obranom zbog ozljeda. Tomečak, Braut, Galešić i Galović neće danas biti u zapisniku, a jedino se Krešić vraća nakon suspenzije zbog kartona.


Stigli su službeni sastavi. Trener Rijeke odlučio je Ampema u današnjem susretu ostaviti na klupi, umjesto njega Abass će biti na krilu. Tomić je mijenjao obojicu zadnjih veznih, umjesto Pavičića i Selahija danas će igrati Liber i Čerin. U zadnjoj liniji će umjesto Smolčića zaigrati Krešić, uz Escovala, Velkovskog i Vukčevića. Ulogu kapetana po prvi je put danas dobio Josip Drmić.


Foto galerija: Prva HNL: Rijeka - Lokomotiva Foto: Mateo Levak





90+4. minuta KRAJ! Rijeka je poražena na Rujevici i tako ostala bodovno izjednačena s Osijekom na vrhu ljestvice. Veliki kiks za momčad Gorana Tomića…


90+3. minuta Greda Drmića! Napadač se okrenuo i pucao u šesnaestercu, lopta se odbila od gostujućeg igrača u gredu!


89. minuta Lokosi su krenuli u kontru i imali odličnu priliku, na kraju je Vukčević u padu blokirao udarac Kulenovića.


89. minuta Ubacio je iz slobodnjaka Drmić, ali igrač Lokomotive je to izbio u korner.


88. minuta Cipetić radi prekršaj nad Ampemom, slobodni udarac za Rijeku.


83. minuta GOOOL! Rijeka se vraća u igru! Drmić je poentirao glavom nakon ubačaja Vukčevića s lijeve strane.


79. minuta Odličan udarac Kulenovića, Zlomislić je jedva iščupao loptu.


71. minuta Lepinjica je ušao umjesto Velkovskog.


67. minuta Velika šansa Lokomotive, Kačavenda je proigrao De Haasa, koji se sjurio prema šesnaestercu te je imao odličnu poziciju. Ali je slabo pucao te je Zlomislić presjekao loptu.


64. minuta Imala je Rijeka sada priliku, Drmić je spustio loptu za Obregona, ali on radi prekršaj u napadu zbog čega je i požutio.


58. minuta GOL! Lokosi su još jednom šokirali Rijeku. Aliyu je prvi put ubacio, Krešić je to očistio, pa je opet isti igrač ubacio i ovoga puta bio precizniji. Pucao je Dabro, ali se lopta odbila od Ampema u mrežu Rijeke…


46. minuta Početak drugoga dijela, u igri su Ampem i Obregon, a vani su Liber i Escoval. Tomić je sve stavio u napad.


45+2. minuta Kraj prvoga dijela, gosti vode golčinom Milićevića.


45+1. minuta Prilika Lokosa! Direktan udarac Cokaja s lijeve strane ide malo pored vratnice!


44. minuta Udarac Murića još jednom je završio u bloku. Riječani pokušavaju i traže pogodak, ali ih ne ide danas…


36. minuta Murićev udarac iz slobodnjaka je završio u živom zidu…


27. minuta Sada je Vučkić došao do lopte i izbio pred gol, ali je Cipetić odnio loptu.


25. minuta Prva velika šansa Rijeke! Vukčević se sjurio s lijeve strane i ubacio prema Čerinu, koji glavom tuče, ali Nevistić je spretno obranio svoju momčad.


22. minuta S tribina odjekuje “Hoćemo pobjedu”…


19. minuta Abass je u padu uspio pucati nakon ubačaja Vukčevića, lopta ide pored gola.


16. minuta GOL! Nevjerojatan gol Milićevića. Njegov ubačaj s lijeve strane preletio je sve i od vratnice “upao” u mrežu. Zlomislić se rastegnuo koliko je mogao kada je shvatio da lopta ide u gol, ali ovdje nije mogao baš ništa.


15. minuta Prilika Lokosa! Vukčević nije pazio na Kačavendu koji se prišuljao iza njega i pucao, njegov udarac brani Zlomislić!


12. minuta Murić se sjurio prema golu i pucao, ali lopta se odbila od bloka ravno u golmana Nevistića.


10. minuta Gosti dominiraju u prvih desetak minuta i dosta agresivno traže pogodak. Lokosi su sada zaustavili i Vučkića u prodoru.


8. minuta Lokosi ponovo napadaju s desne strane, ubačaj gostiju s desne strane uhvatio je Zlomislić.


2. minuta Opasne šanse Lokomotive! U drugoj minuti Cokaj je ubacio iz slobodnjaka s lijeve strane, lopta je prešla sve i išla u gol, ali ju je Zlomislić izbio brzom reakcijom. Nekoliko trenutaka kasnije Aliyu je pucao pokraj gola.


1.minuta Krenuo je susret na Rujevici!


RIJEKA – LOKOMOTIVA 0:2


Stadion HNK Rijeka na Rujevici. Sudac: Dario Kulušić (Šibenik). Strijelci: 0:1 Milićević (16′), 0:2 Dabro (58′). Žuti karton: Escoval, Obregon (Rijeka), Dabro, Cokaj, Cipetić (Lokomotiva).


RIJEKA (4-2-3-1): Zlomislić, Escoval (od 46′ Obregon), Krešić, Velkovski (od 71′ Lepinjica), Vukčević, Liber (od 46′ Ampem), Čerin, Abass (od 62′ Jurišić), Vučkić (od 62′ Vuk), Murić, Drmić.


LOKOMOTIVA (4-2-3-1): Nevistić, Cipetić, De Haas, Mersinaj, Miličević, Cokaj, Marić, Aliyu (od 86′ Florucz), Kačavenda, Goričan (od 75′ Kulenović), Dabro (od 80′ Dabro).