Europska liga

RIJEKA – KOLOS 2:0 KRAJ! Rijeka je u play-offu Europske lige nakon teške utakmice i užasnih uvjeta na terenu

Portal Novilist.hr

Escoval slavi pogodak na natopljenoj Rujevici/Foto V. KARUZA

Escoval slavi pogodak na natopljenoj Rujevici/Foto V. KARUZA



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas će od 20.45 sati na Rujevici odigrati utakmicu ključnu za ostanak u Europi. Jedna utakmica odlučit će hoće li “bijeli” ili ukrajinski Kolos put “play-offa” Europske lige u kojemu ih čeka pobjednik susreta Kopenhagena i Piasta.


Simonu Rožmanu posao je otežan brojnim ozljedama (Halilović, Arsenić, Yateke, Ristovski), a samo nekoliko dana uoči utakmice Rijeku je napustio i jedan od najboljih igrača prošle sezone Antonio Mirko Čolak. Doduše, iz Dinama je na posudbu došao Kulenović, koji bi danas mogao zaigrati u vrhu napada.


Ukoliko utakmica završi neriješenim rezultatom, igraju se produžeci 2 x 15 minuta, a ako se ni tada ne dobije pobjednik, izvodit će se jedanaesterci.




Stigli su službeni sastavi. Umjesto očekivanih Escovala i Galovića, u zadnjoj će liniji će od prve minute zaigrati Capan i Smolčić. Novi napadač Rijeke Kulenović je ipak na klupi, dok je u vrhu napada Andrijašević, s Murićem i Lončarom iza leđa.




Foto galerija: Treće pretkolo Europske lige: Rijeka - Kolos Foto: Vedran Karuza


120. minuta KRAJ! Rijeka je u play-offu Europske lige u kojemu će igrati protiv Kopenhagena. Do pobjede su “bijeli” došli u produžecima pogocima Escovala i Andrijaševića, u trenucima u kojima se na Rujevici nogomet praktički ni nije mogao igrati zbog kišom natopljene Rujevice.


115. minuta GOOOL!! Riječani su na korak do play-offa Europske lige! Kulenović je iskosa s desne strane pucao prema golu, te bi ta lopta i ušla da Rujevica nije natopljena. Lopta se zaustavila neposredno ispred crte pa je u pomoć uskočio Andrijašević i “ugurao” loptu u gol.


102. minuta GOOOL!!! Napokon pogodak na Rujevici. Nakon kornera Andrijašević je vratio glavom loptu koja dolazi do Escovala. Branič Rijeke spretno nogom pogađa, “bijeli” su blizu play-offu Europske lige.


96. minuta Uvjeti na Rujevici sada apsolutno nisu regularni. Na određenim dijelovima terena lopta ne može ni odskakivati zbog kiše koja je natopila teren.


91. minuta Krenulo je prvih 15 minuta produžetaka.


90+5. minuta Kraj regularnog dijela utakmice. Igrat će se produžeci jer golova nakon 90 minuta nije bilo.


90. minuta Kakav promašaj Seleznova! Velika sreća za Riječane! Napadač Kolosa primio je loptu na nekih pet metara od gola, spetljao se i uspio promašiti najveću priliku na utakmici.


84. minuta Korner izvodi Murić prema Kulenoviću, koji čini se radi prekršaj u napadu.


80. minuta Capan je sada spasio Riječane, izbacio je jednu opasnu povratnu loptu ispred igrača Kolosa.


73. minuta Pokušao je Kulenović zabiti glavom nakon kornera, ali nije dobro zahvatio loptu…


71. minuta Ušao je debitant Kulenović umjesto Pavičića, Rožman je odlučio pojačati napad.


70. minuta Velika prilika za Rijeku! Lončar je dobio sjajnu loptu Andrijaševića i s ruba kaznenog prostora tukao prema golu, nažalost lopta ide malo iznad grede.


59. minuta Moglo je ovo biti opasno za Riječane. Smolčić nije ni gledao da mu iza leđa dolazi Antyukh, u trenutku dok je uputio sporu loptu prema Nevistiću. Igrač Kolosa skoro je došao do lopte, ali je Nevistić uspio reagirati i izbiti je.


57. minuta Lijep prodor Pavičića, netko mu je od Ukrajinaca u jednom trenutku i vratio loptu, a on pucao prema vratima, ali ravno u ruke vratara Kolosa.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+1. minuta Kraj prvoga poluvremena. Prvi dio završio je s praznim mrežama, čvrstom igrom u kojoj nije bilo previše prilika.


40. minuta Novak je tukao iznad grede nakon slobodnog udarca Bogdanova.


33. minuta Prva opasna situacija u šesnaestercu Rijeke. Bogdanov je ubacio prema Antijuku koji je loptu i zahvatio glavom, ali u pomoć Nevistiću uskače Velkovski koji izbija loptu u korner.


30. minuta U prvih pola sata igre vidjeli smo nekoliko (polu)prilika nogometaša Rijeke, ponajprije zanimljiv korner Murića koji je mogao završiti u golu, kao i udarac Čerina. Riječani na terenu dominiraju, ali se obrana Kolosa dobro postavila i ne dopušta im konkretnije stvaranje akcija.


24. minuta Murić je presjekao loptu i dodao Andrijaševiću koji je s desetak metara mogao ostvariti veliku priliku, ali radi prekršaj u napadu.


15. minuta Ponovno korner Murića koji je sada išao izravno na prvu vratnicu, ali se Volynets dobro snašao i uspio to obraniti. Atraktivni pokušaj…


13. minuta Prilika za Rijeku! Nakon kornera Murića vratar Kolosa je boksao loptu koja ide ravno do Čerina. On snažno puca, ali se lopta odbila od nekoga u aut.


9. minuta Štefulj je s lijeve strane ubacio loptu u kazneni prostor gostiju, ali samo do igrača Kolosa koji loptu vraća svom vrataru.


1.minuta Počela je utakmica na Rujevici. Iznad sjeverne tribine već standardno navija Armada.


RIJEKA – KOLOS 2:0


Stadion HNK Rijeka. Bez gledatelja. Sudac: Tiago Martins (Portugal). Strijelac: 1:0 Escoval (102′), 2:0 Andrijašević (115′). Žuti karton: Kravchenko (Kolos), Zadoya (Kolos), Raspopović (Rijeka), Štefulj (Rijeka), Kulenović (Rijeka), Bogdanov (Kolos).


RIJEKA: Nevistić, Capan, Velkovski (od 91′ Escoval), Smolčić, Tomečak (od 92′ Raspopović), Pavičić (od 71′ Kulenović), Čerin (od 99′ Lepinjica), Štefulj, Lončar, Murić, Andrijašević.


KOLOS: Volynets, Kravchenko, Gavrysh, Petrov (od 109′ Orykhovskyi), Novak, Yemets, Smyrnyi (od 84′ Kostyshyn), Bogdanov, Zadoya, Antyukh (od 91′ Morozko), Lysenko (od 71′ Seleznov).