Konferencijska liga

RIJEKA – GZIRA 1:0 KRAJ! Riječani rutinski do trećega pretkola, momčad s Rujevice već za tjedan dana gostuje u Škotskoj

Portal Novilist.hr

Foto Marko Gracin

Foto Marko Gracin



RIJEKA Nogometaši Rijeke nastavljaju s domaćim utakmicama, ovoga puta na Rujevicu u sklopu Konferencijske lige dolazi Gzira United. Riječanima su u prvom susretu igranom na Malti pobjedu 2:0 donijeli Bušnja i Ampem u drugom poluvremenu.


Iako imaju dva gola prednosti, Bijeli danas ne mogu računati na nekolicinu igrača. U zapisniku sigurno neće biti Vuka i Murića, vjerojatno ni Bušnje i Krešića, dok Lepinjica nema pravo nastupa zbog isključenja u prvom susretu. Trener Tomić je uoči susreta najavio kako bi se u kadar trebali vratiti Čerin i Abass.


Stigli su službeni sastavi. Abass je napokon u kadru Bijelih te će danas odmah krenuti od prve minute na desnome krilu, dok je na lijevom Ampem, a u vrhu napada Drmić. U početnom je sastavu i povratnik nakon lakše ozljede Čerin, koji će zaigrati u sredini s Pavičićem. U obrani bez iznenađenja, na stoperskim pozicijama su Escoval, Galović i Smolčić, dok su na bokovima Tomečak i Vukčević. Bušnja je ipak u zapisniku, kreće s klupe.


Foto galerija: NK Rijeka - Gzira United, uzvratni susret pretkola Konferencijske lige Foto: Marko Gracin





90+3. minuta KRAJ! Rijeka je Drmićevim pogotkom potvrdila prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige. Ovo je Riječanima već četvrta utakmica zaredom bez primljenog pogotka. A za tjedan dana, 5. kolovoza, momčad Gorana Tomića ide u Škotsku gdje će igrati protiv Hiberniana.


82. minuta Bušnja i Braut su na terenu umjesto Ampema i Vukčevića.


71. minuta Ponovo tuče Pavičić, goste je spasila vratnica!


62. minuta Obregon i Liber su u igri umjesto Drmića i Abassa.


61. minuta Dva dobra pokušaja Pavičića u praktički jednoj minuti, prvo je iz okreta tukao ravno u vratara, a potom s ruba šesnaesterca preko gola.


58. minuta Bez većih prilika u drugom dijelu, ali Rijeka drži loptu u svojim nogama.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme na Rujevici.


45+1. minuta Kraj prvoga dijela.


45. minuta Riječani će u slučaju današnjeg prolaska Gzire igrati protiv škotskog Hiberniana, koji je s ukupnih i uvjerljivih 5:1 slavio protiv andorske Santa Colome.


44. minuta Pokušao je Pisani, ali lopta ide pored gola.


32. minuta Tukli su prvo Abass pa minutu kasnije i Ampem s 20-ak metara, ali je Haber ovoga puta bio spreman.


27. minuta GOOOL! Sjajno je Tomečak ubacio s desne strane nakon što je lopta skoro prešla aut liniju, a Drmić bio najviši u skoku. Mogao je vratar Gzire i bolje reagirati, loše je procijenio loptu te je Drmić potom poentirao u prazan gol.


24. minuta Napada Rijeka, odličan udarac Drmića ljevicom nakon što je prošao nekoliko igrača, ali snažan udarac s 20-ak metara ide pored gola.


23. minuta Tukao je Čerin nakon što mu je Tomečak odigrao povratnu loptu, ali ponovo pored vratnice.


20. minuta Odlični Ampem je lijepo izvrtio protivničkog igrača i tukao ljevicom prema golu, lopta je otišla malo pored vratnice.


18. minuta Velika prilika za Rijeku! Drmić je ubacio s desne strane, ispred vratara Gzire je prvi bio Abass koji nije uspio smiriti loptu, ali se ona odbila do Ampema koji tuče, ali nažalost vratar je to uspio obraniti.


11. minuta Sada su Riječani imali nekakvu priliku. Drmić je pokušao iz okreta nakon što mu je Tomečak dodao loptu, ali nije uspio u svojoj namjeri.


10. minuta Prvih desetak minuta podsjećaju na početak susreta na Malti. Bez konkretnih prilika na terenu, igrači obje momčadi su krenuli rezervirano, iako su čak gosti mrvicu agresivniji.


1.minuta Počeo je susret na Rujevici.


RIJEKA – GZIRA UNITED 1:0


Stadion HNK Rijeka. Sudac: Veaceslav Banari (Moldavija). Strijelci: 1:0 Drmić (27′). Žuti kartoni: Davis, Haber, Mentz (Gzira).


RIJEKA (3-4-2-1): Labrović, Escoval, Galović, Smolčić, Tomečak (od 86′ Jurišić), Čerin, Pavičić, Vukčević (od 82′ Braut), Abass (od 62′ Liber), Drmić (od 62′ Obregon), Ampem (od 82′ Bušnja).


GZIRA UNITED (4-3-3): Haber, Thiaguinho, Nevin (od 61′ Xuereb), Mentz, Borg, Scerri (od 77′ Gauci), Mendoza, Pisani, Duarte (od 46′ Jefferson), Maxuell, Davis.