LIJEPI TRENUCI ZA IVICU IVUŠIĆA

Riječanin na vratima Osijeka: “Daj Bože da ovu godinu pamtim po prvom djetetu i osvojenom trofeju”

Davor Petrović

Ivica Ivušić/Foto: PIXSELL

Ivica Ivušić/Foto: PIXSELL

Imamo realne izglede za uspjeh u prvenstvu i Kupu, a svi u klubu vjerujemo da ove sezone možemo osvojiti barem jedan trofej, ako ne i oba - kaže Ivušić.



ZAGREB Uoči četvrtfinala Hrvatskog nogometnog kupa s Rijekom, Osijek proživljava prekrasne nogometne trenutke i sanja trofeje pod stručnim vodstvom Nenada Bjelice. Od njegovog dolaska na klupu, osvojeno je pedeset bodova u dvadeset kola, s time da je primljeno samo dvanaest golova. Osječku mrežu uspješno čuva rođeni Riječanin Ivica Ivušić, koji je prošlog četvrtka doživio jedan od najljepših trenutaka u životu – očinstvo.


– Lovro je dobar, samo jede i spava. Roditelji su mi došli u Osijek i pomažu oko svega, tako da mogu normalno funkcionirati i zadržati koncentraciju za nogomet na potrebnoj razini. Mislim, nisam robot, čovjek sam. Tu su i emocije koje treba znati kontrolirati. Hvala Bogu, supruga je dobro podnijela porod, a roditelji nam puno pomažu – kaže Ivušić.


Mnogi sportaši kažu da ih prinova u obitelji dodatno podiže na borilištu. Je li tako i s vama?


– Naravno. Beba mi je dodatna motivacija i velik poticaj za dalje, da budem još bolji. Daj Bože da ovu godinu pamtim po prvom djetetu i nekom osvojenom trofeju. Imamo realne izglede za uspjeh u prvenstvu i Kupu, a svi u klubu vjerujemo da ove sezone možemo osvojiti barem jedan trofej, ako ne i oba.


Odlična momčad


U srijedu vam dolazi Rijeka, s novim trenerom. Je li to plus ili, možda, minus za Osijek?




– Prije svega, Rijeka je odlična momčad koja je ove sezone potvrdila svoju kvalitetu kroz nastupe u Europskoj ligi. Iza njih je kriza rezultata, ali smatram da je to za nas nebitno. Mi se moramo fokusirati isključivo na sebe, svoju igru i izvršavanje zadataka koje pred nas stave trener i stručni stožer. Na terenu želimo pružiti svoj maksimum i, naravno, proći u polufinale Kupa. Nikako ne smijemo razmišljati o onome što se dešavalo Rijeci u zadnje vrijeme. Bez obzira na promjenu njihovog stručnog stožera, vjerujem da će naš trener znati pripremiti utakmicu na najbolji mogući način. Uostalom, tako je bilo i do sada.


Spomene li se u svlačionici koji put polufinale Kupa na Rujevici, iz prošle sezone, kada ste imali dva gola prednosti, a na kraju ste izgubili nakon crvenog kartona za Laszla Kleinheislera?


– Jadno je da nam je ta utakmica ostavila gorak okus u ustima. Svi znamo što se tada dogodilo, no nema smisla komentirati tu utakmicu jer to je prošlost. Taj poraz nam samo može biti motiv za što bolji rezultat.


Veliko srce


U prošlom kolu Prve HNL ste odigrali sličnu utakmicu u Varaždinu, gdje ste dva gola zaostatka preokrenuli u pobjedu. Je li ta utakmica bila svojevrsno upozorenje za Osijek?


– Znali smo da će tamo biti teško, ali na terenu nismo dobro reagirali od prve minute. Međutim, vjerovali smo da u drugom poluvremenu možemo okrenuti rezultat, a onda smo to pokazali svima koji sumnjaju u nas. Još jednom smo potvrdili da ova momčad ima veliko srce. U Varaždinu smo svima koji misle da nećemo izdržati pokazali koliko vrijedimo. Imamo momčadski duh koji je na maksimumu, a to sada moramo usmjeriti da dođemo do cilja. Svi vjerujemo u trofej na kraju ove sezone.


Usuđujete li se razmišljati o duploj kruni?


– Živi smo u prvenstvu i Kupu, ali moramo razmišljati samo o idućoj utakmici. U Varaždinu smo vidjeli koliko je teško natjecanje. Prema tome, idemo utakmicu po utakmicu, a na kraju ćemo podvući crtu i vidjeti gdje smo. S ovakvim zalaganjem i zajedništvom u svlačionici možemo se nadati najboljem.