Ligue 1

Rennes petardom riješio susret kod St Etiennea, Lovro Majer trostruki asistent

Hina

Lovro Majer/Foto: Rennes

Lovro Majer/Foto: Rennes

Rennes su do pobjede koja ga je vratila na drugo mjesto ljestvice, vukli trostruki strijelac Martin Terrier i trostruki asistent Lovro Majer. Zanimljivo, Terrier je sva tri gola zabio upravo na Majerova dodavanja



PARIZ Hrvatski reprezentativac Lovro Majer pružio je sjajnu predstavu u gostujućoj 5-0 pobjedi Rennesa protiv St Etiennea upisavši tri asistencije.


Rennes su do pobjede koja ga je vratila na drugo mjesto ljestvice, vukli trostruki strijelac Martin Terrier i trostruki asistent Lovro Majer. Zanimljivo, Terrier je sva tri gola zabio upravo na Majerova dodavanja.


Mladi hrvatski veznjak je tako postao prvi igrač u francuskom prvenstvu od 2006. godine koji je upisao tri asistencije i to sve tri istom igraču.




Gosti su poveli u 22. minuti, Majer je sjajno uposlio Terriera koji je sam jurnuo prema golu u lakoćom svladao Etiennea Greena. Sedam minuta kasnije Majer je ubacio s desne strane, a Terrier fantastično petom pogodio za 2-0.


Na 3-0 je povisio Yvann Macon pogodivši u 45. minuti vlastitu mrežu, a golijada se nastavila u 48. minuti kada je Terrier pogodio rašlje s više od 20 metara na Majerovo dodavanje. Majer je igrao do 81. minute kada ga je zamijenio Lesley Ugochuwoku koji je dvije minute kasnije zabio za konačnih 5-0.


Rennes se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto ljestvice sa 31 bodom, 11 manje od lidera PSG-a.


Na trećem mjestu je Marseille sa 29 bodova i utakmicom manje.