SERIE A

Rebić i Ibrahimović dvostruki strijelci protiv fenjeraša Crotonea, Zlatan upisao 500. gol

Hina

Zlatan Ibrahimović i Ante Rebić/Foto: REUTERS

Zlatan Ibrahimović i Ante Rebić/Foto: REUTERS

Rebić je postigao dva pogotka u razmaku od manje od minute i pol, u 69. i 70. minuti, a prva dva gola na utakmici postigao je švedski vetaran Zlatan Ibrahimović.



MILAN Hrvatski reprezentativni napadač Ante Rebić bio je dvostruki strijelac za Milan koji se domaćom 4:0 (1:0) pobjedom protiv Crotonea u susretu 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva vratio na vrh ljestvice.


Rebić je postigao dva pogotka u razmaku od manje od minute i pol, u 69. i 70. minuti, kojima je postavio konačni rezultat, a oba puta asistent je bio Calhanoglu. Prvo je Rebić poentirao glavom nakon udarca iz kuta, a zatim je pogodio i iz voleja na povratnu loptu turskog veznjaka. Bili su to treći i četvrti Rebićev pogodak u Serie A ove sezone.


Prva dva gola na utakmici postigao je švedski vetaran Zlatan Ibrahimović, koji će u listopadu ove godine napuniti 40 godina. Ibrahimović je doveo Milan u vodstvo u 30. minuti svojim 500. klupskim pogotkom u karijeri i to nakon duplog pasa s Leaom, da bi na 2:0 povisio u 64. okončavši akciju koju je započeo Rebić odličnim proigravanjem Hernandeza na lijevom krilu. Francuz je probio stranu i potom idealno uposlio Ibrahimovića.




Ibrahimoviće svoj 501 pogodak u klupskoj karijeri raspodijelio u 22 različite sezone i za devet različitih klubova, počeo je 1999. u Malmou za koji je bio strijelac 18 puta, potom je 48 puta poentirao za Ajax, 26 puta za Juventus, 66 puta za Inter, 22 puta za Barcelonu, 56 puta tijekom svog prvog boravka u Milanu, 156 puta za Paris SG, 29 puta za Manchester United, 53 puta za LA Galaxy, a sada je na učinku od 27 golova u svom drugom boravku u Milanu.


Rebić i Ibrahimović bili su na terenu do 77. minute kada su ih zamijenili Mandžukić i Hauge.


Vodeći Milan sada ima 49 bodova, dva više od drugog Intera koji je još u petak svladao Fiorentinu sa 2:0, dok je Crotone ostao posljednji sa 12 bodova, četiri manje od 17. Torina koji drži posljednje mjesto koje osigurava ostanak.


Nikola Kalinić odigrao je čitav susret za Veronu koju vodi Ivan Jurić u 0:2 (0:0) porazu na gostovanju kod Udinesea. Oba gola domaći sastav postigao je u samoj završnici, a za oba je najzaslužniji Deulofeu čiji je oštar ubačaj u 83. minuti vratar Silvestri skrenuo u vlastitu mrežu, dok je u prvoj minuti nadoknade udarcem sa 20 metara pogodio sam donji lijevi kut.


Verona je ostala deveta sa 30 bodova, šest više od 11. Udinesea.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore