Bundesliga

RB Leipzig ostvario već treći uzastopni poraz, hrvatski reprezentativac odigrao cijelu utakmicu

Hina

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Domaće je u vodstvo doveo Nigerijac Taiwo Awoniyi već u 6. minuti. Samo sedam minuta poslije izjednačio je Francuz Christopher Nkunku. Pobjedu Unionu donio je Timo Baumgartl pogotkom u 57. minuti



BERLIN Nogometaši RB Leipziga doživjeli su u petak treći uzastopni prvenstveni poraz, a izgubili su sa 1-2 na gostovanju kod Union Berlina u prvoj utakmici 14. kola njemačke Bundselige.


Domaće je u vodstvo doveo Nigerijac Taiwo Awoniyi već u 6. minuti. Samo sedam minuta poslije izjednačio je Francuz Christopher Nkunku. Pobjedu Unionu donio je Timo Baumgartl pogotkom u 57. minuti.


Hrvatski reprezentativac Joško Gvardiol odigrao je cijelu utakmicu za gostujuću momčad koja je posljednju pobjedu ostvarila prije mjesec dana protiv dortmundske Borussije.




RB Leipzig je u 14 nastupa osvojio svega 18 bodova i trenutno se nalazi na osmom mjestu Bundeslige. Union Berlin je šestom pobjedom stigao do 23 boda i privremeno je zasjeo na četvrto mjesto koje vodi u Ligu prvaka. Trećeplasirani Bayer Leverkusen ima samo bod više, ali i utakmicu manje.


Sve oči nogometne javnosti bit će u subotu uperene prema Dortmundu, gdje će Borussia dočekati Bayern u dvoboju dvije vodeće momčadi na ljestvici. Bavarci uoči ovog gostovanja imaju bod više od “žuto-crnih”.