DANAS UZVRAT NA RUJEVICI

Razvan Lucescu, trener PAOK-a, uoči današnjeg gostovanja u Rijeci: “Šanse su 50:50, sve je otvoreno”

Zlatko Horvat

Răzvan Lucescu

Răzvan Lucescu

Jedino što moramo napraviti bolje u odnosu na prvu utakmicu jest biti učinkovitiji – kaže Lucescu



RIJEKA Razvan Lucescu, trener PAOK-a, dokaz je da jabuka ne pada daleko od stabla. Razvanov 76-godišnji otac Mircea Lucescu trener je Dinama Kijev, koji je osam puta bio prvak Ukrajine sa Šahtarom, a 2009. godine i pobjednik Kupa UEFA-e. Razvan Lucescu, nekadašnji vratar, koji je vodio i rumunjsku reprezentaciju, drugi je put za kormilom PAOK-a. Vratio se ovoga ljeta iz Al-Hilala, potpisavši trogodišnji ugovor vrijedan 1,7 milijuna eura po sezoni plus bonusi. Vlasnik Ivan Savvidis želio je vratiti trenera koji je PAOK-u donio prvenstvenu krunu poslije 34 godine te dva Grčka kupa.


Pritisak


– Rezultat 1:1 nije savršen za nas s obzirom na to da smo u prvoj utakmici bili bolji. Mislim da smo trebali pobijediti, imali smo dovoljno prilika. Neću reći da smo imali sreće, ali na kraju je dobro što smo zabili jer je to promijenilo pristup drugoj utakmici. Sada su šanse 50: 50, utakmica je otvorena i za prolaz treba pobijediti. Za nas je na kraju tih 1:1 vrlo važan rezultat – rekao je Razvan Lucescu na konferenciji za medije održanoj u Solunu uoči leta za Hrvatsku.


– Jedino što moramo napraviti bolje u odnosu na prvu utakmicu jest biti učinkovitiji, bolje iskoristiti prigode. U prvoj smo utakmici odigrali dobro i ako odigramo na jednakoj razini, a iskoristimo prigode, proći ćemo. Obrana je bila dobra, dopustili smo suparniku dva, tri udarca na gol. Jedino u napadu moramo biti učinkovitiji.




PAOK je prije prve utakmice bio favorit za prolaz i Lucescu je svjestan pritiska.


– Ovih 1:1 je sada malo bolji rezultat za Rijeku s obzirom na uzvrat na domaćem terenu. No više nema pravila o pogotku u gostima. Sada je za obje momčadi isto, za prolaz treba pobijediti. Za Rijeku je taj rezultat dobar, ali nije toliko loš ni za nas. Želimo pobijediti i imamo šansu, siguran sam u to, samo moramo biti na pravoj razini. Dobro smo upoznali suparnika. Moji pomoćnici dobro su upoznali Rijeku, vjerojatno su deset puta pogledali prvu utakmicu i znaju sve njezine slabosti. Mislim da ćemo imati dobar plan utakmice i sada je sve samo na nama. Vjerujem da ćemo stvoriti dovoljno prigoda, jedino će ih trebati realizirati. Ponekad ima utakmica kada zabiješ dva, tri gola ili četiri, pet šansi. U Solunu smo ih imali od šest do deset, a postigli smo pogodak u posljednjoj minuti nakon kornera. Svaka je utakmica različita, ali vjerujem da ćemo imati plan utakmice koji će nam dati dovoljno prigoda da bismo se plasirali u skupinu.


Nova odgoda


Start grčkoga prvenstva još je jednom odgođen, ovoga puta za 11. rujna. Sporna su televizijska prava. Iza PAOK-a su tek tri utakmice, iza Bijelih deset, pet u Europi.


– Najteže je bilo u prvoj službenoj utakmici, u Dublinu. Rijeka je u boljem ritmu, igra svaka tri, četiri dana, ali mi smo svježiji jer igramo jednom tjedno. Spremni smo, tri susreta su dovoljna za ovu veliku utakmicu. Očekujem i drugačiju utakmicu, Rijeka će biti ofenzivnija. Mislim da će nam svježina pomoći. Fizički smo dobri, spremni smo za 90 minuta odlučujuće utakmice – poručio je Razvan Lucescu.


Trio na listi ozlijeđenih

Razvan Lucescu ne može računati na Ingasona i Soaresa za uzvrat, kao i na Oliveiru, kojeg čeka duža stanka zbog ozljede koljena. Igrači na koje može računati su: Paschalakis, Talichmanidis, Balomenos, Taylor, Crespo, Varela, Mihaj, Michailidis, Vieirinha, Lyratzis, Esiti, Douglas, Tsingaras, Kurtić, Schwab, Kagawa, El Kaddouri, Biseswar, Konstantelias, Murg, Lamprou, Živković, Koutsias i Swiderski.