PROBLEMI PRED ČETVRTFINALE

PSG protiv Bayerna bez talijanskog napadača, mlada nada Borussije zbog ozljede završila sezonu

Hina

Youssoufa Moukoko/Foto: REUTERS

Youssoufa Moukoko/Foto: REUTERS

Alessandro Florenzi pozitivan je na koronavirus i propustit će prvi susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna, a 16-godišnji napadač Borussije Youssoufa Moukoko završio se sezonu zbog ozljede ligamenata u stopalu.



RIJEKA Branič francuskog nogometnog prvaka PSG-a Talijan Alessandro Florenzi pozitivan je na koronavirus i propustit će prvi susret četvrtfinala Lige prvaka protiv Bayerna u srijedu u Munchenu.


Osim Florenzija zbog pozitivnog nalaza na COVID-19 utakmicu će propustiti i njegov suigrač i sunarodnjak Marco Verratti.


U Francuskoj pozitivan test na koronavirus znači obveznu desetodnevnu karantenu.




Prva utakmica četvrtfinala Lige prvaka između Bayerna i PSG-a je u srijedu 7. travnja u Munchenu, a uzvrat je 13. travnja u Parizu.


Mladi 16-godišnji napadač Borussije Dortmund Youssoufa Moukoko morat će prije vremena završiti ovu sezonu, a razlog je ozljeda ligamenata u stopalu, objavila je u ponedjeljak petoplasirana momčad njemačke Bundeslige.


Moukoko je ozlijeđen dok je nastupao za njemačku reprezentaciju do 21 godine tijekom nedavnih utakmica grupne faze Europskog prvenstva.


“Ozljede su dio ovoga i velik su izazov za igrača. Važno je kako se nosiš s time. Radit ću napornije i snažnije. Mouki će se uskoro vratiti”, poručio je najmlađi strijelac u povijesti Bundeslige putem svoje stranice na Instagramu.


Momčad Borussije u ponedjeljak je otputovala u Manchester, gdje će u utorak (21.00) igrati prvu utakmicu četvrtfinala Lige prvaka protiv domaćeg Cityja. Osim Moukoka, ovu će utakmicu propustiti i ponajbolji igrač momčadi iz Dortmunda Englez Jadon Sancho, koji je propustio nekoliko posljednjih utakmica zbog konstantnih problema s mišićima.


U zrakoplovu za Manchester nije bilo ni Axela Witsela i Dan-Axela Zagadoua, koji su već duže vrijeme izvan pogona zbog ozljeda.