Nakon Tokija

Prvi hrvatski osvajači medalja dočekani u Zagrebu, a potom i Splitu: “Ovo nam nije dosta, brzo je Pariz”

Hina

Doček u zračnoj luci/Foto HOO

Doček u zračnoj luci/Foto HOO

Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo - rekla je zlatna Matea Jelić



ZAGREB Soba za uzvanike zagrebačke zračne luke dr. Franjo Tuđman bila je pretijesna da primi sve koji su došli pozdraviti prve hrvatske osvajače medalja na OI u Tokiju, zlatnu Mateu Jelić i brončanog Tonija Kanaeta, ali i cijelu taekwondo reprezentaciju na čelu s trenerom Tonijem Tomasom.


Uz izaslanike Predsjednika Republike, Hrvatskog sabora, Predsjednika Vlade, Hrvatskog olimpijskog odbora, Hrvatskog taekwondo saveza i Grada Zagreba te medije, nekako su se u sobu ugurali i članovi obitelji i prijatelji.


Nakon pozdravnih govora uzvanika i zahvale na briljantnoj prezentaciji sportskog znanja i umijeća, koje tekvando svrstava u skupinu jednog od najuspješnijih hrvatskih sportova na Olimpijskim igrama, Matei Jelić, Toniju Kanaetu i njihovim trenerima uručeni su posebno izrađeni zlatnici Hrvatskog olimpijskog odbora koji će ih trajno podsjećati ne veličanstveni uspjeh koji su ostvarili.




“Trudim se uvijek okrenuti u pozitivnom smjeru, imam vjere da ću tako izdržati još dugo i da ću vam donijeti još puno medalja. Trener i ja jedva čekamo opet trenirati i mislim da nam ovo nije dosta. Ne želim ispasti nezahvalna, mi volimo ovaj sport, oboje, i zato smo skupa u tome i nadam se da ćemo ostati još dugo. Nisam sama došla do ovoga, došla sam sa svojim trenerom,” kazala je Jelić koja je osvojila zlato u kategoriji do 67 kg.


“Stvarno sam jako sretan, ovo je prva muška medalja, pokazali smo da i mi muški možemo nešto napraviti i da idemo u dobrom smjeru. Ovo nas je samo motiviralo da nastavimo dalje raditi još jače i nadam se da će na sljedećim Olimpijskim igrama biti još više medalja. Brzo je Pariz,” dodao je Kanaet, brončani u kategoriji do 80 kg.