DRUGA HNL

Priprema za pohod na trofej: Orijent remizirao u Sigetu uoči sutrašnjeg finala Kupa Primorsko-goranske županije

Ivan Volarić

Radost »Crvenih« nakon sigetskog pogotka Vedrana Gerca/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Radost »Crvenih« nakon sigetskog pogotka Vedrana Gerca/Foto: D. KOVAČEVIĆ

Krimejčani su nakon domaće pobjede nad Croatijom iz Zmijavaca u posljednjem kolu Druge HNL osvojili ohrabrujući bod kod Hrvatskog dragovoljca, novog prvoligaša iz Sigeta.



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 nastavili su pozitivan niz rezultata pod vodstvom privremenog trenera i dopredsjednika kluba Marinka Koljanina. Krimejčani su nakon domaće pobjede nad Croatijom iz Zmijavaca u posljednjem kolu Druge HNL osvojili ohrabrujući bod kod Hrvatskog dragovoljca, novog prvoligaša iz Sigeta.


– Jako dobro smo izgledali, uostalom, vodili smo 1:0 i dobro parirali Hrvatskom dragovoljcu, koji je, s druge strane, u nekoliko navrata pokazao zašto je postao novi prvoligaš. Mi smo im dosta dobro parirali, a u zadnjih pola sata utakmice dali smo priliku i mladim igračima, poput Bosančića i Srzentića – govorio je nakon utakmice Marinko Koljanin, koji je iz udarne jedanaestorke izostavio dvije važne obrambene karike, iskusnike Marija Tadejevića i Andra Švrljugu.


– Zbog lakših ozljeda odlučili smo ih poštedjeti prije utakmice finala Kupa s Grobničanom. Svi ostali igrači koji su nastupili jako dobro su odgovorili domaćinu. Dragovoljci su bili nabrijani, nakon utakmice je bilo veliko slavlje i igrači su se željeli pobjedom uklopiti u slavljeničko raspoloženje. Zato sam zadovoljan reakcijom momčadi i rezultatom – dodao je Koljanin.




Crvene u utorak očekuje finale Županijskog kupa protiv Grobničana na Mavrincima i prilika da se trofejom oproste od sezone.


– Naravno da nam je to cilj, a da će biti lako – neće. Grobničan je izbacio Opatiju u polufinalu i to potpuno zasluženo. Grobničan je dobar i sigurno jako motiviran. Uostalom, mi smo unatoč solidnoj igri i ozbiljnom pristupu imali problema i u polufinalnoj utakmici u Kraljevici. U jednoj utakmici Kupa uvijek je sve moguće. Međutim, vjerujem u svoje igrače, vjerujem da će biti maksimalno koncentrirani i angažirani – poručio je Koljanin.