BUNDESLIGA

Pretposljednja momčad lige iznenadila Leipzig, Wolfsburgu minimalna pobjeda nad Bayerom

Hina

Leandro Barreiro/Foto: REUTES

Leandro Barreiro/Foto: REUTES

Pobjedu Mainzu, tek drugu u prvenstvu, donio je Leandro Barreiro, a u dvoboju za top-3 Wolfsburg se bodovno izjednačio s Bayerom.



BERLIN U 18. kolu Bundeslige predzadnji Mainz je priredio je veliko iznenađenje nakon što je u subotu kod kuće pobijedio drugoplasirani Leipzig sa 3:2.


Gosti su u prvom poluvremenu dva puta vodili 1:0 i 2:1 preko Tylera Adamsa (15′) i Marcela Halstenberga (30′), ali Mainz se oba puta vratio iz zaostatka, a dvostruki strijelac bio je Moussa Niakhaté u 24. i 35. minuti. Pobjedu Mainzu, tek drugu u prvenstvu, donio je Leandro Barreiro u 50. minuti.


Eintracht iz Frankfurta je u gostima kod Arminije došao do uvjerljive 5:1 pobjede. Eintracht je nakon 33. minute vodio s 3:0 uz dva pogotka Portugalca Andréa Silve (25′, 33′), dok je jednog dodao Srbin Filip Kostić (27′). U strijelce su se još upisali Joakim Nilsson (51′-ag) i Luka Jović (75′), kojemu je to treći gol u dresu Eintrachta otkad se vratio iz Real Madrida.




Freiburg je na domaćem terenu protiv Stuttgarta slavio s 2:1. Gosti su poveli preko svog najboljeg strijelaca Silasa Wamangituke u 7. minuti. No, Ermedin Demirović (14′) i Korejac Woo-yeong Jeong (37′) donose preokret u korist domaćina, a dodatno im je pomogao napadač Stuttgarta Nicolas Gonzalez koji u 45. minuti nije iskoristio penal.
Hrvatski branič Borna Sosa nije bio u sastavu Stuttgarta.


Bayer Leverkusen je izgubio od Wolfsburg s 0:1, a strijelac za goste bio je Ridle Baku u 35. minuti. Tin Jedvaj ostao je na klupi za pričuve Leverkusena. Josip Brekalo je za Wolfsburg je ušao u igru u 61. minuti, a Marin Pongračić, koji se oporavio od ozljede, nije ulazio u igru za “vukove”.


Nakon tri uzastopna poraza Augsburg je slavio protiv Union Berlina s 2:1, a dvostruki strijelac bio je Florian Niederlechner.



Tablice omogućuje SofaScore LiveScore