SLAVEN BELUPO BEZ TRENERA

Presudio poraz od Dragovoljca: Uprava Slaven Belupa smijenila trenera Deana Klafurića

Hina

Dean Klafurić/Foto: PIXSELL

Dean Klafurić/Foto: PIXSELL

"Dean Klafurić više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Odbora za hitnost Uprave NK Slaven Belupa. Do daljnjega će momčad preuzeti dosadašnji pomoćni trener Želimir Mešnjak. Hvala gospodinu Klafuriću i sretno u daljnjoj karijeri", napisali su iz vodstva koprivničkog kluba



KOPRIVNICA Uprava nogometnog kluba Slaven Belupo u petak je smijenila trenera prve momčadi Deana Klafurića, nakon što je koprivnički prvoligaš u dvoboju 7. kola HT Prve lige poražen na domaćem terenu od Hrvatskog dragovoljca s 0-1.


“Dean Klafurić više nije trener Slaven Belupa, odluka je to Odbora za hitnost Uprave NK Slaven Belupa. Do daljnjega će momčad preuzeti dosadašnji pomoćni trener Želimir Mešnjak. Hvala gospodinu Klafuriću i sretno u daljnjoj karijeri”, napisali su iz vodstva koprivničkog kluba u poruci objavljenoj na službenoj Facebook stranici.


Hrvatski 49-godišnji nogometni stručnjak je odlično počeo sezonu na klupi Slavena, senzacionalnom pobjedom 2-0 nad aktualnim prvakom Dinamom na Maksimiru. No, uslijedio je niz od šest utakmica bez pobjede u kojem su Koprivničani osvojili svega dva boda, na gostovanju u Osijeku te na domaćem terenu protiv Šibenika.




To je bio i jedini bod osvojen na stadionu Ivan Kušek Apaš na kojem je u drugom kolu slavila Lokomotiva (1-2), a u petak i Hrvatski dragovoljac (0-1) kojemu su to prvi bodovi u povratničkoj sezoni među hrvatskim prvoligašima.


Klafuriću je ovo bio prvi angažman u svojstvu glavnog trenera u Prvoj HNL, a najveći uspjeh u karijeri ostvario je na klupi poljske Legije s kojom je 2018. osvojio domaće prvenstvo i Kup.