Dočekuju Goricu

Pred Hajdukom je novi ispit nakon poraza u Šibeniku: “Nismo pokazali ono što želimo, ali imam vrlo dobar odnos s predsjednikom”

P. N.

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

Jens Gustafsson/Foto PIXSELL

U Šibeniku je mnogo situacija trebalo završiti drugačije. Igrači moraju izaći na teren sa samopouzdanjem. Jedan igrač je u tome poseban. To je Marko Livaja. Njegovo samopouzdanje je vidljivo uvijek. On je uzor svima. To treba prenijeti na igrače kao što je Ljubičić.SPLIT Nakon poraza u Šibeniku pred Hajdukom je novi ispit. U subotu (17.05 sati) u 13. kolu HNL-a ‘bijeli’ na Poljudu dočekuju Goricu.


– U proteklih nekoliko utakmica nismo na terenu pokazali ono što želimo. Pričao sam da momčad raste, ali na terenu to nisam vidio. Ljudi mogu biti zbunjeni, naše igre nisu na visini. Vi vidite samo utakmice, ali na treninzima zaista radimo jako da bi bili bolji. Moja je odgovornost najveća, da se to vidi i na utakmicama. Nakon Šibenika osjećamo veliku odgovornost. Igrači pričaju međusobno. Imam vrlo dobar odnos s predsjednikom i sportskim direktorom. Svi u klubu radimo na tome da već sutra budemo bolji – rekao je trener Hajduka Jens Gustafsson, a zatim dodao:


– U Šibeniku je mnogo situacija trebalo završiti drugačije. Igrači moraju izaći na teren sa samopouzdanjem. Jedan igrač je u tome poseban. To je Marko Livaja. Njegovo samopouzdanje je vidljivo uvijek. On je uzor svima. To treba prenijeti na igrače kao što je Ljubičić.
Pritisak je velik, već se spominje ime Valdasa Dambrauskasa kao mogućeg nasljednika. Jeste li nakon Šibenika pričali sa sportskim direktorom?


– Bio sam svjestan pritiska kada sam došao. Ne mogu razmišljati o svojoj budućnosti. Mogu jedino napraviti da sutra budemo na pravoj razini i pobijedimo. Sa sportskim direktorom smo analizirali utakmicu. To radimo stalno.


Hoće li Ljubičić krenuti od prve minute?


– Diamantakos je u Zadru bio dobar, zabio je dva gola. Ljubičić je bio s mladom reprezentacijom i zato sam odlučio da Diamantakos krene u Šibeniku od prve minute.


Osjećate li da vas igrači slijede?


– Onog dana kada ne budem osjećao podršku igrača bit će vrijeme da dođe netko drugi na moje mjesto. U nogometu izgubiš, iako si stvorio puno preduvjeta da pobijediš i obratno. Igrači su dobro upoznati sa situacijom. Puno razgovaramo da pronađemo rješenje. Bilo je i pogrešaka s moje strane, previše promjena. Mislim da sam puno bolji trener za Hajduk sada nego kada sam došao. Upoznao sam situaciju, igrače i sigurno ćemo biti sve bolji. Trenutak kada se radi analiza je 18. prosinca. Nakon Šibenika nije bio moment da se bude kritičan. Mi smo tamo trebali pobijediti.


Kakva je situacija s ozljedama?


– Izazovno je. U sedam dana smo izgubili Čuića, Vukovića i Krovinovića. To je teško bilo kojem klubu. Njih trojice sigurno nema, kao i Posavca i Eduoka. Ima još nekih manjih ozljeda. Vidjet ćemo u kakvom su stanju Elez i Mlakar.


Kakva je Gorica?


– Izgubili su od Osijeka i Rijeke u završnicama. Gorica je momčad koja se nije previše mijenjala od našeg posljednjeg međusobnog susreta. Imaju dobre individualce, jaki su u kontranapadima – zaključio je Gustafsson.