PONOVNO NA RASPOLAGANJU

Povratak Zorana Arsenića nakon ozljede: “Debi je bio iz noćne more, na proljeće ga želim popraviti”

Mateo Sučić

Zoran Arsenić/Foto HNK Rijeka

Zoran Arsenić/Foto HNK Rijeka

Najviše me poremetila ozljeda, na utakmici mi je otišao mišić pa kada sam se vraćao, na treningu sam ponovo dobio rupturu na istom mjestu. Ni terapije nisam mogao odraditi kada je trebalo zbog koronavirusa i samoizolacije... – kaže Zoran Arsenić.



RIJEKA Kada neki igrač zamišlja debi u novom klubu, onda je to obično utakmica u kojoj njegova momčad ostvari pobjedu, a on utakmicu obilježi dobrim nastupom, možda i pogotkom… Na jednak način svoj premijerni nastup u dresu Rijeke zamišljao je i Zoran Arsenić, k tome je za »bijele« debitirao u Gradskom vrtu protiv Osijeka u čijem je dresu odrastao, ali scenarij utakmice nije ni izbliza pratio želje 26-godišnjeg braniča. Sve se dogodilo u trenutku, Arsenić je napravio prekršaj zbog kojeg je isključen, u toj mu je situaciji puknuo mišić, a sve je začinio Petar Bočkaj sjajnim pogotkom iz tog slobodnog udarca.


Arsenića zbog te ozljede nije bilo praktički cijelu jesen, odigrao je vrlo dobro tek drugo poluvrijeme Kup utakmice u Varaždinu i sada s »bijelima« u Umagu lovi formu za proljeće u kojem će pokušati popraviti sve ono loše što mu se događalo kroz jesen.


– Nakon ovih prvih tjedan dana u Umagu se dobro osjećam i ako sve bude kako treba, nadam se ću biti pravi za ovaj drugi dio sezone. Treba mi malo vremena da uđem u formu, ali imamo dosta treninga, nekoliko pripremnih utakmica tako da ću do početka prvenstva biti dobar – kaže Zoran Arsenić, za čiju su formu utakmice protiv Varaždina i MOL Fehervara dobar pokazatelj.


Željni dokazivanja




– Slažem se, protiv Varaždina na desnom boku je bilo specifično, to je pozicija koja je malo zahtjevnija s fizičkog aspekta, ali dobro sam se osjećao. Protiv Fehervara, koji je kvalitetna momčad, mislim da sam odigrao dobro tako da sam optimističan.


Uostalom, gore od onoga što mu se događalo najesen ne može…


– Valjda sam ispucao sve pehove. Debi je bio poput noćne more, ali zaboravio sam na to, gledam prema naprijed i nadam se da ću na proljeće to sve popraviti. Najviše me poremetila ozljeda, na utakmici mi je otišao mišić pa kada sam se vraćao, na treningu sam ponovo dobio rupturu na istom mjestu. Ni terapije nisam mogao odraditi kada je trebalo zbog koronavirusa i samoizolacije tako da je sve skupa predugo trajalo za ozljedu koja u pravilu nije toliko zahtjevna.


Sada je to ostavio iza sebe i u jakoj konkurenciji koja vlada u zadnjoj liniji traži svoju priliku za dokazivanje.


– Ima nas dosta u zadnjoj liniji, svi smo podjednake kvalitete i u ovom dijelu momčadi je sigurno konkurencija najveća. Puno mi znači što su svi pozitivni, jedan drugoga tjeramo da radimo još više i da budemo još bolji. To je u konačnici najbolja stvar za klub, ali i za nas same jer samo tako ćemo na utakmicama pružati najbolje od sebe.
Rijeci će dobro doći što više igrača u formi, pogotovo u zadnjoj liniji, za ovaj zahtjevan nastavak sezone.


– Znamo i sami kakav je raspored, da će se igrati svaka tri dana. Svaki igrač će nam biti važan. Što može Rijeka u toj utrci za vrh? Nadam se da možemo puno jer imamo dobru i mladu momčad, svi su željni dokazivanja. Mislim da možemo pobijediti svakoga i da nemamo razloga nekoga se bojati.


Osijek


Dinamo i Osijek su bodovno odmakli, ali Arsenić poručuje da se na Rujevici ne zamaraju previše konkurencijom.


– Zasad su ispred nas, ali imaju i nekoliko utakmica više. Sve se to može brzo promijeniti pa mi kao momčad ne razmišljamo previše o tome. Idemo korak po korak pa gdje završimo.


Ždrijeb Kupa je htio da Riječani u lovu na trofej moraju kroz Arsenićev Osijek.


– Sudbina je opet htjela da tamo igramo važnu utakmicu. Želimo i taj trofej, Rijeka je dvije godine zaredom osvojila Kup, igrači i ljudi iz kluba su stekli iskustvo osvajanja trofeja tako da ćemo i u Gradski vrt ići po pobjedu kako bismo nastavili put prema trofeju. Ma samo neka bude zdravlja, neka nas sve zaobiđu ozljede, a onda će i sve ostalo doći.
Arsenić se u Rijeku vratio na posudbu do kraja sezone nakon što je tri godine igrao standardno u Poljskoj.


– Igrao sam standardno, ali kada je Ivajlo Petev otišao iz Jagiellonije, nisam osjetio dobru vezu kod novog trenera. Više me koristio na desnom boku, gdje mi nije baš drago igrati, vidio sam da me nema u planovima pa sam tražio izlaz. Tu se pojavila Rijeka, brzo smo se dogovorili jer sam želio igrati i sve se riješilo u nekoliko dana.


U Rijeci je do kraja sezone, a onda…


– Vidjet ćemo. Do šestog mjeseca sam u Rijeci, nakon toga ugovor s Jagiellonijom traje još godinu dana ako me Rijeka ne otkupi. I prije Rijeke je bilo ponuda, ali odlučio sam doći ovdje pa ovisno o tome kako i koliko ću igrati odlučit ćemo za dalje, to su stvari kojima se sada ne zamaram – zaključio je Arsenić.