JOSIP ELEZ PONOVNO U BIJELOM

Povratak u Split nakon osam godina: Hajduk predstavio novo pojačanje, na Poljud stiže bivši igrač Rijeke

Portal Novi list

Josip Elez/Foto: hajduk.hr

Josip Elez/Foto: hajduk.hr

Ovaj 27-godišnji stoper danas je potpisao četverogodišnji ugovor te se nakon osam godina ponovno vratio na Poljud, gdje je stigao kao slobodan igrač nakon trogodišnje epizode u njemačkom Hannoveru 96.



SPLIT Na Poljudu se pojavilo novo – staro lice: Josip Elez prvo je pojačanje Hajduka u ljetnom prijelaznom roku, objavio je splitski klub na svojoj službenoj mrežnoj stranici.


Ovaj 27-godišnji stoper danas je potpisao četverogodišnji ugovor te se nakon osam godina ponovno vratio na Poljud. Elez stiže kao slobodan igrač nakon trogodišnje epizode u njemačkom Hannoveru 96, a u Hajduku će nositi dres s brojem 19.


Iz Hajduka je Josip otišao srpnju 2013. godine ostvarivši transfer u S.S. Lazio odakle je kao 19-godišnjak odmah posuđen u Grosseto. Karijeru je zatim nastavio na posudbama u mađarskom Honvedu, danskom Aarhusu te Rijeci za koju je 2017. godine službeno potpisao, a potom je 2018. godine ostvario transfer u Hannover 96.




Prve nogometne korake napravio je u Solinu odakle je 2009. godine prešao u Hajduk. Bio je redoviti član mlađih uzrasnih kategorija hrvatske reprezentacije.


Za prvu momčad Hajduka do sada je upisao tri službene i osam prijateljskih utakmica. U posljednjoj sezoni koju je odigrao za Hannover 96 upisao je 17 službenih nastupa. Vrijedi još istaknuti da je Elez s 27 godina skupio bogato igračko iskustvo odigravši 21 utakmicu Bundeslige, 40 utakmica 2. Bundeslige, 50 utakmica Prve HNL, 25 utakmica danske Superlige.