Josip Brezni

Povjerenik Prve HNL reagirao na izjavu Capaka o povratku navijača na stadione: “To je nelogično, ovoga vikenda ih još neće biti”

Portal Novilist.hr

Upozorili smo da ne može pola kola biti s gledateljima, a pola ne. Očekujemo da odluka bude bazirana na tome da se svima omoguće isti uvjeti. Pretpostavljam da bi, kako kolo završava 13., opcija bila da odluka za nogomet vrijedi kasnije - rekao je BrezniRIJEKA Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak u današnjem je gostovanju u emisiji HRT-a objavio kako će se gledatelji moći vratiti na tribine sportskih natjecanja, odnosno da će se već od ovoga vikenda navijati na utakmicama Prve HNL. Ipak, povjerenik Prve HNL Josip Brezni poručio je za Hrvatski radio kako će se s time još malo pričekati.


– To je nelogično, upozorili smo da ne može pola kola biti s gledateljima, a pola ne. Očekujemo da odluka bude bazirana na tome da se svima omoguće isti uvjeti. Pretpostavljam da bi, kako kolo završava 13., opcija bila da odluka za nogomet vrijedi kasnije – rekao je Brezni pa najavio da bi se to onda moglo ostvariti u 29. kolu.


– Sad je de facto kasno jer s kolom počinjemo u četvrtak. Zakonski, prijava javnog skupa je osam dana ranije, to smo već zakasnili. A osim toga nema odluke i nema uputa kako izvršavati s obzirom na epidemiološke zahtjeve. Tako da pretpostavljam da će onda na kraju ipak za ligu, ili za nas, tu odluku stožer prilagoditi da možemo početi primjenjivati. Nadamo se da će to biti 29. kolo, koje se počinje igrati 16. lipnja – rekao je Josip Brezni.
Nogometaši Rijeke će na Rujevici 16. lipnja ugostiti Lokomotivu te će vrlo vjerojatno tada navijači moći prisustvovati nogometnim susretima.