NBA DOIGRAVANJE

Polufinale Istočne konferencije: Netsima prva utakmica protiv Bucksa usprkos ozljedi Jamesa Hardena

Luka Medak

Kevin Durant protiv P.J.-a Tuckera/Foto: REUTERS

Kevin Durant protiv P.J.-a Tuckera/Foto: REUTERS

Netsi su uspjeli zadržati Buckse na čak 13 poena ispod njihovog prosjeka sezone, ali velik razlog tome bila je i loša šuterska večer za momčad iz Milwaukeeja. Zabili su samo šest trica iz 30 pokušaja naspram 15 ubačenih trica Netsa.



RIJEKA Sa subote na nedjelju odigran je prvi susret svih polufinala konferencija, u kojem su Brooklyn Netsi uspjeli nadigrati Milwaukee Buckse usprkos ozljedi Jamesa Hardena.


Harden je na terenu je proveo samo 43 sekunde, kada je osjetio bol u zadnjoj loži desne noge, što je ista ozljeda zbog koje je ranije ove sezone propustio 20 utakmica, među kojima i dva susreta s Bucksima, kada je njegova momčad bila poražena. No to nije bio slučaj ovaj put jer su se Kevin Durant i Kyrie Irving pobrinuli da polufinale Istoka otvore pobjedom pred domaćim navijačima.


Durant je ubacio 29 poena uz 10 skokova, Irving 25 poena uz pet skokova i osam asistencija, a u nedostatku Hardena najviše se istaknuo Blake Griffin, koji je na momente podsjećao na verziju sebe iz All-Star dana te završio s “double-double” učinkom od 18 poena i 14 skokova.




Ostatak momčadi najviše je dao doprinos u obrani jer Netsi su uspjeli zadržati Buckse na čak 13 poena ispod njihovog prosjeka sezone, ali velik razlog tome bila je i loša šuterska večer za momčad iz Milwaukeeja. Zabili su samo šest trica iz 30 pokušaja naspram 15 ubačenih trica Netsa.


Buckse je predvodio Giannis Antetokounmpo s 34 poena, 11 skokova i četiri asistencije, Brook Lopez je ubacio 19, a Jrue Holiday 17 uz devet skokova i šest asistencija. Bucksima je najviše nedostajao napadački doprinos Krisa Middletona, koji je završio susret sa samo 13 poena te katastrofalnim šutom iz igre 6-23.


S obzirom na povijest ozljede Netsi će vjerojatno biti bez Hardena u drugoj utakmici, što Bucksima nudi novu priliku da ponove uspjeh iz regularnog dijela sezone i izjednače seriju.


Rezultat: Brooklyn – Milwaukee 115:107 (1-0).