Prva promjena

Počele najavljene promjene Roberta Palikuće: Edo Flego više nije voditelj Škole nogometa Bijelih

Denis Frančišković

Edo Flego/Foto Arhiva NL

Edo Flego/Foto Arhiva NL

S Flegom je suradnja prekinuta godinu prije isteka ugovora, a novi nasljenik se još uvijek ne zna. No, sasvim je sigurno da će doći do cijele promjene trenerskih rješenja, poglavito u momčadima Bijelih koje igraju Prvu HNL

RIJEKA Edo Flego više nije voditelj Škole nogometa HNK Rijeka. Najnovija je vijest s Rujevice i potvrda promjena koje je na svojoj inaguraciji najavio Robert Palikuća, glavni klupski menadžer. S Flegom je suradnja prekinuta godinu prije isteka ugovora, a novi nasljenik se još uvijek ne zna. No, sasvim je sigurno da će doći do cijele promjene trenerskih rješenja, poglavito u momčadima Bijelih koje igraju Prvu HNL.


Flego, za kojeg se može čuti da odlazi za Orijent 1919, voditelj Škole nogometa je od 1. srpnja 2016. godine i kada je preuzeo funkciju, a njegov zamjenik bio Renato Pilipović, dok je posao glavnog tajnika obnašao Ranko Buketa. Kao jedan od kandidata za njegovog nasljednika spominje se Fausto Budicin, no čini se da neće doći do realizacije tog posla, Budicin je i na meti šibenskog prvoligaša.


Flego je poprilično kvalitetno ustrojio rad Škole, klupska strategija bila izbaciti što više mladih igrača, od kojih su se neki promovirali u prvotimce, brojni postali reprezentativci, a neki su dobili malu ili nikakvu šansu kod trenera Keka, Bišćana i Rožmana.


Bivši igrač Rijeke i Orijenta 1919 usporedno je vodio i kadete te u posljednje vrijeme obnašao funkciju pomoćnika U-19 hrvatske vrste Josipa Šimunića.