NBA

Pelicansi u “osveti” Ingrama nadigrali Lakerse, Sunsima sedma uzastopna gostujuća pobjeda

Luka Medak

Brandon Ingram/Foto: REUTERS

Brandon Ingram/Foto: REUTERS

Brandon Ingram je svojoj bivšoj momčadi odlučio pokazati što su izgubili te je postigao 36 poena, najviše u sezoni, od koji čak 17 u trećoj četvrtini.



RIJEKA Los Angeles Lakersi nastavljaju se mučiti bez svojih zvijezda. NBA prvaci poraženi su treći put zaredom, a ovaj put od New Orleans Pelicansa, koji su iskoristili izostanak LeBrona Jamesa i Anthonyja Davisa.


Bila je to svojevrstan “osvetnički” pohod Brandona Ingrama, koji je svojoj bivšoj momčadi odlučio pokazati što su izgubili. Postigao je 36 poena, najviše u sezoni, od koji čak 17 u trećoj četvrtini. Većinu poena postizao je uglavnom preko Kylea Kuzme, igrača kojeg su Lakersi ostavili u razmjeni za Davisa kada su Ingrama poslali u Pelicanse.


Sjajnu utakmicu ponovno je odigrao i Zion Williamson, zabivši 27 poena, pa je tako postao prvi igrač mlađi od 21 godine koji je u više od 20 utakmica zaredom postigao najmanje 20 poena. Kod poraženih Lakersa niti jedan igrač nije zabio više od 18 poena.




Phoenix Sunsi su nastavili svoj pobjednički niz u gostima, pobijedivši Miami Heat, što im je sedma uzastopna gostujuća pobjeda. Zanimljivo, zadnji put kada su Sunsi pobijedili toliko zaredom u gostima njihovi Devin Booker i Mikal Briges bili su 10-godišnjaci, a DeAndre Ayton još nije ni bio počeo igrati košarku.


Upravo su Booker i Ayton predvodili momčad Phoenixa, prvi s 23 poena, a potonji sa 17, čemu je dodao i 16 skokova. Za poražene je najbolji bio Kendrik Nunn s 25 poena te Bam Adebayo sa 16.


Dario Šarić je cijeli susret imao problema s prekršajima te je ukupno igrao samo 12 minuta i završio utakmicu sa samo jednim ubačajem iz igre uz dva skoka.


Rezultati:


Portland – Brooklyn 112:116
Golden State – Philadelphia 98:108
Miami – Phoenix 100:110
New Orleans – LA Lakers 128:111
New York – Washington 131:113
Orlando – Denver 99:110