Play-off Konferencijske lige

PAOK – RIJEKA 1:1 KRAJ! Riječani primili pogodak u zadnjim sekundama, ali imaju odličan rezultat uoči uzvrata pred svojim navijačima!

Portal Novilist.hr

Foto HNK Rijeka

Foto HNK Rijeka



RIJEKA Nogometaši Rijeke danas igraju prvi susret play-offa Konferencijske lige. Susret u kojem traže što bolji rezultat za uzvrat koji je na rasporedu za tjedan dana na Rujevici.


Dobra je vijest što će navijači imati gdje gledati ovaj susret jer je u zadnji trenutak RTL omogućio prijenos utakmice. Momčad Gorana Tomića u Grčku je otputovala relativno oslabljena, bez Labrovića, Drmića, Smolčića, Murića, ali i Selahija te Stanića koji nema pravo nastupa. Bez obzira na to, Tomić je naglasio dobro i pozitivno stanje u momčadi uoči važnog dvoboja.


Stigli su službeni sastavi. Riječani će zaigrati u formaciji s tri stopera, Galovićem, Krešićem i Escovalom. Ispred zadnje linije će biti Lepinjica, Čerin i Pavičić s Tomečakom i Vukčevićem na bokovima. Ampem i Abass su napadački par.





90+3. minuta KRAJ! Fantastična Rijeka remizirala je protiv favoriziranog PAOK-a u Grčkoj. Šteta, Riječani su primili pogodak u zadnjoj sekundi… Ali odličan rezultat momčadi Gorana Tomića uoči uzvrata na Rujevici! Na kraju je taj pogodak pripisan Galešiću kao autogol.


89. minuta Bravo, Prskalo! Prvo je Galešić spasio Bijele nakon jednog ubačaja u peterac riječke momčadi, a nakon kornera je sjajno reagirao Prskalo.


82. minuta Čak 19 udaraca PAOK-a, od toga šest u okvir gola, kao i 15 kornera te 12 slobodnih udaraca… Ali od svega su se Riječani uspjeli obraniti.


69. minuta Strašna prilika za PAOK, Prskalo je izašao van te su Grci to na brzinu iskoristili, ali Vukčević je izbio loptu s gol crte!


61. minuta Rijeka je pala, a Grci sve više napadaju i traže pogodak. Pucao je prvo Kurtić s ruba kaznenog prostora, a onda Biseswar s 20-ak metara…


56. minuta Veliki pritisak Grka… Udarac Kurtića je sada od bloka završio u rukama Prskala.


51. minuta Imali su sada Grci dvije opasne prilike, pucali su Swiderski i Živković, ali srpskom igraču je udarac blokiran, dok je Poljak tukao preko gola.


49. minuta Opasno je bilo u riječkom kaznenom prostoru, Krešić je pomalo panično izbacio loptu u korner.


46. minuta Počelo je drugo poluvrijeme.


45+3. minuta Kraj prvoga dijela. Riječani su se mirnom i opreznom igrom obranili od svih opasnosti, a Lepinjica se u 33. minuti ohrabrio i potegnuo s 20 metara za vodstvo Bijelih!


45. minuta Opasna prilika Grka i sjajna reakcija Prskala! Swiderski je glavom tukao iz blizine, ali ravno u ruke vrataru Rijeke!


39. minuta Srećom Vukčević se vratio na teren nakon što se požalio na ozljedu lože.


33. minuta GOOOOL!! Lepinjica je odličnim prizemnim udarcem s 20-ak metara doveo Rijeku u vodstvo!


31. minuta Soares je morao izaći zbog ozljede, u igri je Taylor.


28. minuta Posjed je uvelike na strani grčke momčadi, oko 70 posto, ali Riječani se odlično brane. Krešić je prije koju minutu očistio pokušaj domaćina nakon kornera, sada je Kurtić tukao s 20-ak metara, ali je lopta otišla pored gola.


17. minuta Evo i Rijeke! Osvojili su Riječani loptu na sredini terena te je ona došla do Tomečaka koji je pucao isprve nekih 18 metara. Lopta se odbila od igrača PAOK-a i skoro ušla u gol. Paschalakis je u posljednji trenutak obranio svoja vrata.


14. minuta Požutio je Čerin zbog povlačenja Schwaba za dres.


9. minuta Opalio je Živković iz daljine, lopta ide pored vratnice.


6. minuta Slobodni udarac Bijelih nije bio uspješan… Još je Escoval napravio prekršaj u napadu.


5. minuta Pritišću domaćini, Escoval je sada očistio opasnost u šesnaestercu Rijeke.


1.minuta Počela je utakmica!


PAOK – RIJEKA 1:1


Stadion Toumba. Sudac: Jerome Brisard (Francuska). Strijelci: 0:1 Lepinjica (33′), 1:1 Galešić (90+4′-ag). Žuti kartoni: Čerin, Galović (Rijeka), Kurtić (PAOK).


PAOK (4-2-3-1): Paschalakis, Soares (od 31′ Taylor), Varela, Crespo, Vieira de Freitas, Kurtić, Schwab, Živković (od 72′ Murg), Biseswar (od 72′ Koutsias), El Kaddouri, Swiderski.


RIJEKA (3-5-2): Prskalo, Galović, Krešić, Escoval, Tomečak (od 72′ Bušnja), Gnezda Čerin (od 76′ Liber), Lepinjica, Pavičić, Vukčević (od 76′ Galešić), Ampem, Abass (od 90′ Obregon).