NBA liga

Pacersi pobijedili Golden State Warriorse preokretom u produžetku, Sunsi dobili petu gostujuću utakmicu u nizu

Hina

Stephen Curry/Foto REUTERS

Stephen Curry/Foto REUTERS

U redovima Indiane sedmorica košarkaša su imali dvoznamenkasti učinak u koševima, a predvodio ih je Chris Duarte sa 27 poena. Justin Holiday dodao je 16, Isaiah Jackson 15, a Jeremy Lamb 14 koševa.



NEW YORK Noćas su u NBA ligi odigrane tri utakmice, a u sve tri slavili su gosti. Najuzbudljivije bilo je na utakmici domaćih Golden State Warriorsa protiv Indiana Pacersa, koju su gosti dobili u produžetku sa 121-117.


Warriorsi su bili pred pobjedom kada je devet sekundi prije kraja zadnje četvrtine Stephen Curry sa dva slobodna bacanja donio prednost 110-107. No, Justin Holiday šest sekundi prije kraja donosi izjednačenje, a u posljednjem napadu zadnje četvrtine igrač Warriorsia Juan Toscano-Anderson promašuje polaganje i utakmica je otišla u produžetak u kojem su domaći poveli sa pet poena razlike, ali je Indiana napravila preokret i na kraju slavila sa 121-117.


U redovima Indiane sedmorica košarkaša su imali dvoznamenkasti učinak u koševima, a predvodio ih je Chris Duarte sa 27 poena. Justin Holiday dodao je 16, Isaiah Jackson 15, a Jeremy Lamb 14 koševa.




Stephen Curry predvodio je Warriorse sa 39 poena i 8 asistencija. Kevon Looney ubacio je 13, a Klay Thompson 12 koševa, ali je promašio svih sedam pokušaja za tricu.


Košarkaši Phoenix Sunsa dobili su petu utakmicu u nizu u gostima, ovaj puta su svladali Dallas Maverickse sa 109-101. Dallas je u zadnju četvrtinu ušao sa osam koševa prednosti, ali zadnju dionicu Phoenix je dobio sa 35-19.


Phoenix je predvodio Devin Booker sa 28 poena i 6 asistencija, a Chris Paul je upisao 20 poena i 11 dodavanja.


Dallas je ovo tek drugi poraz u zadnjih 12 susreta, a po običaju najbolji u redovima Mavericksa bio je Slovenac Luka Dončić sa 28 koševa te po 8 skokova i asistencija. Jalen Brunson dodao je 19 poena, a Kristaps Porzingis 18 koševa i 11 skokova.


New Orleans Pelicansi su u gostima dobili New York Knickse sa 102-91 u utakmici u kojoj su stalno bili u vodstvu, a prelomili su je u trećoj četvrtini koju su završili sa 24 koša prednosti. Šestorica igrača Pelicansa imali su dvoznamekasti učinak u koševima, a istaknuo se centar Jonas Valanciunas sa 18 poena i 10 skokova. Josh Hart dodao je 17, a Brandon Ingram i Devonte’ Graham po 15 koševa.


Kod Knicksa prvo ime utakmice bio je Mitchell Robinson sa 17 koševa i 15 skokova, a 17 poena zabio je RJ Barrett.